Bibliotheek

In Catharinenberg bevindt zich een uitleenpunt van bibliotheek Midden-Brabant. Iedere maandag is de bibliotheek van Catharinenberg van 10.00 -12.00 uur open. Woont u in een van de zorgappartementen of bent u senior en woont u in de wijk? Dan bent u van harte uitgenodigd om een keer langs te komen en de collectie te bekijken.

De bibliotheek heeft een collectie boeken samengesteld die zoveel mogelijk op u, als lezer, is afgestemd. De collectie wordt twee keer per jaar omgewisseld en bestaat uit boeken in zowel grootletter druk als gewone druk. Ook zijn alle genres zoveel mogelijk vertegenwoordigd. De collectie wordt samengesteld op basis van de wensen van de lezers. Ook u kunt uw wensen aangeven.

Daisy-speler
Bewoners die slecht zien kunnen gratis gebruik maken van een kennismakingspakket van de Daisy-speler (gesproken boek, kranten, tijdschriften). De medewerkers komen dan bij u thuis om u te instrueren. Als het u bevalt kunt u dit via de zorgverzekering, met een indicatie, aanschaffen. Een bestelling laten bezorgen bij Catharinenberg is gratis.

Boek je boek
Speciaal voor senioren biedt de Bibliotheek Midden-Brabant de mogelijkheid om uw boeken bij Amaliazorg Catharinenberg te laten bezorgen. Lekker dichtbij uw huis met de service Boek je Boek. U reserveert uw boek(en) via de website van Bibliotheek Midden-Brabant (www.bibliotheekmb.nl) en laat de boeken bezorgen bij Catharinenberg. Hebt u moeite met bestellen? Laat het dan aan onze vrijwilligers weten. Zij zijn iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig in de bibliotheekruimte in het restaurant van Catharinenberg. Zij hebben een computer om u te helpen met bestellen, kunnen uw vragen beantwoorden en adviseren u ook graag over uw boekkeuze. In de catalogus van de bibliotheek kan namelijk een keuze gemaakt worden uit een collectie van meer dan twee miljoen titels: romans, informatieve boeken, luisterboeken, dvd’s of cd’s.

Inleveren
U kunt bij ons ook materialen inleveren. Er is geen limiet aan de inleverdatum. Ophalen en inleveren van materialen kan elke maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in het restaurant van Catharinenberg. Om hiervan gebruik te maken is een standaardpas van de bibliotheek Midden-Brabant voldoende. Deze kost € 60,00 per 12 maanden, maar dankzij een subsidie van het Oranjefonds kunt u nu de eerste 6 weken GRATIS lenen!

De bibliotheek is in het restaurant van Catharinenberg, Poirtersstraat 3. Op het terrein volgt u de borden Amaliazorg/receptie.

Gastvrouwen: Diny, Bep en Marja

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Cindy van Ierland - Michielsen, coördinator welzijn, telefoon 013-5294999 of c.v.ierland@amaliazorg.nl.

Terug naar activiteitenoverzicht »  

Welzijnsactiviteiten

Maandelijks heeft Catharinenberg een activiteitenprogramma met daarin wisselende en vaste activiteiten. Deelname is voor bewoners, maar ook voor oudere inwoners van Oisterwijk en de bewoners van de rondom liggende appartementen.

Activiteitenprogramma november 2019 »