(B)lijf Vitaal...Tai Chi voor senioren

Bewegen met '(B)lijf Vitaal' is met aandacht en rust bewegen. Het kost geen inspanning maar geeft wel ontspanning. De oefeningen zijn eenvoudig en ze zijn door iedereen aan te leren. Ieder kan de oefeningen naar eigen vermogen meedoen. Alle oefeningen kunnen zittend worden uitgevoerd en u hoeft niets te onthouden. Tijdens de lessen wordt er o.a. aandacht besteed aan oefeningen voor het hart, diabetes, darmklachten, het versterken en verdiepen van de ademhaling, ontspanning voor hoofd, nek en schouders, de balans en de soepelheid van spieren en gewrichten. '(B)lijf Vitaal' is speciaal ontwikkeld voor ouderen en mensen met bewegingsbeperkingen.

Tai Chi komt oorspronkelijk uit China en is daar bekend geworden omdat het een positieve invloed heeft op de gezondheid. De combinatie van de specifieke bewegingen, ademhaling en aandacht, brengt een diepe rust in lichaam en geest. Als gevolg van deze innerlijke rust, komt er een diepe ontspanning. Hierdoor bouwt men een betere weerstand op en activeert men het zelf genezend vermogen. Zo kunnen klachten verminderen of tot stand worden gebracht.

  • Wanneer: Vrijdag groep 1: 9.15 – 10.15 en Vrijdag groep 2: 10.45 – 11.45
  • Docent: Joke van Nyendaal
  • Locatie: 2e zaal restaurant Catharinenberg
  • Kosten: € 8,75 per keer, per maand vooruit te betalen aan de docent. Een proefles is gratis.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: Joke van Nyendaal, tel. 013-5712543, mailen naar joke@enokija.nl of op de website kijken: www.enokija.nl

Terug naar overzicht