Bewoners Hof van Bluyssen voortaan laagdrempelig naar Klok & Peel

Klok & Peel 'doet iets terug' met de museum-groepspas

In Museum Klok & Peel in Asten heeft bestuurslid Wim Klerx vrijdagmiddag 19 mei symbolisch een groepspas voor maatschappelijke organisaties uitgereikt aan mevrouw Wijnen (100 jaar), een van de oudste bewoners van het Astense woonzorgcentrum Amaliazorg Hof van Bluyssen. Met zo'n museum-groepspas kunnen bewoners van Hof van Bluyssen voortaan onbeperkt met een begeleider naar het museum om er te genieten van de vaste collecties, wisselexposities of evenementen.

Bij deze ceremonie was namens Amaliazorg Willy van Happen aanwezig, voorzitter van de Stichting Vrienden van Hof van Bluyssen, Wim Klerx werd gesecondeerd door Bram Nugteren, vrijwilligerscoördinator van Museum Klok & Peel. Met de uitgifte van de groepspas voor maatschappelijke organisaties wil het Astense museum 'iets terugdoen voor de gemeenschap. Wie zich met zo'n pas aan de museumbalie meldt, hoeft geen entree te betalen. Dat wil zeggen: de pas is geldig voor de aanbieder en één begeleider.

Groepspas
De groepspas wordt door een instelling op jaarbasis aangekocht tegen een gereduceerd bedrag. In het geval van Amaliazorg Hof van Bluyssen wordt de pas aangekocht door Stichting Vrienden van Hof van Bluyssen. Deze stichting heeft tot doel om extra voorzieningen te faciliteren die niet gefinancierd kunnen worden uit de reguliere zorgbudgetten. De stichting verwerft daarvoor financiële middelen via bijvoorbeeld donaties. Voorzitter Willy van Happen vertelt: “Het grote voordeel van de groepspas is dat die het museumbezoek laagdrempelig maakt. Bewoners kunnen op elk moment getrakteerd worden op een leuk uitje, zonder dat daarvoor meteen de portemonnee moet worden getrokken”. 

Volgens Bram Nugteren van Klok & Peel zijn de organisaties die reeds gebruik maken van de groepspas daar heel positief over. "Met name bewoners van de Astense zorginstellingen hebben er veel plezier van. Die komen graag binnenlopen voor een museumbezoek. Mevrouw Wijnen gaf alvast een voorzetje voor de bewoners van Hof van Bluyssen en gaf aan: "Ik vind het leuk om hier weer eens te komen."

Foto gemaakt door: Cor van de Ven