Bewoners Kempenhaeve verblijd met belevingsgerichte tuin

Bewoners van woonzorgcentrum Amaliazorg Kempenhaeve hebben sinds kort een heerlijk plekje waar ze kunnen genieten van de buitenlucht, de mooie planten en waarin gewerkt kan worden. 

Bewoners van woonzorgcentrum Amaliazorg Kempenhaeve hebben sinds kort een heerlijk plekje waar ze kunnen genieten van de buitenlucht, de mooie planten en waarin gewerkt kan worden. Bij het woonzorgcentrum zit een prachtige, grote tuin, maar daar was nog geen mogelijkheid om met een grotere groep bewoners samen lekker buiten te zitten of om veilig in de tuin te werken. Daarom is een speciale tuin aangrenzend aan de woongroep Tuinzicht gecreëerd.  

Een bewoner heeft geholpen bij de aanleg en helpt bij het onderhoud. Hij heeft samen met een vrijwilliger hard gewerkt om de tuin aan te kleden met vaste planten, bodembedekkers en eenjarige plantjes. Deze planten zijn geschonken door hoveniersbedrijf Kolsters uit Middelbeers, Coppelmans in Oirschot en Kwekerij Van de Ven in Oisterwijk. We zijn deze bedrijven erg dankbaar. Dankzij hun giften hebben we nog gereedschap aan kunnen schaffen. De ingrediënten voor de moestuintafel hebben van een vrijwilliger gekregen. Zowel het buiten zitten, het kijken naar de planten en waar het kan in de tuin werken, levert veel plezier op voor de bewoners. We zijn dan ook erg blij met deze prachtige tuin. Het wordt uiteindelijk een belevingstuin waar bewoners in kunnen werken en genieten.