Cliëntenraadslid Wilma van de Laar schreef boek ’Alzheimer is om te lachen’ over haar man die aan dementie leed

De ziekte van Alzheimer brengt veel verdriet met zich mee, maar het hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Het kan ook om te lachen zijn. Zo heeft Wilma van de Laar (68) uit Mariaheide het met haar echtgenoot Jan ervaren; ze schreef er een boek over. Jan heeft bij Van Haarenstaete gewoond en Wilma is daar nu nog actief als vrijwilliger en lid van de centrale cliëntenraad namens Van Haarenstaete

Wilma schreef columns over het leven met haar man, die mer dan tien jaar aan Alzheimer leed. Dit deed ze voor het blad van de KBO. In janauri 2021 overleed haar man Jan aan de gevolgen van Alzheimer. Een jaar later brengt Wilma haar boek uit. 

Een fragment uit het boek waarin Wilma beschrijft dat ze na het landelijke bezoekverbod in verpleeghuizen vanwege corona eindelijk weer op bezoek mag komen:

"Maar vandaag was het anders. Ik mocht voor het eerst weer echt naar binnen. Ik werd gescreend met een thermometer, kreeg een mondkapje en handschoenen. Toen werd ik naar zijn kamer gebracht, geheel volgens de regels. Mijn man werd binnen gebracht en we mochten veertig minuten op zijn kamer verblijven. Zo stond het in de nieuwe richtlijnen. Maar hij was zich niet bewust van dit bijzondere moment. Want al na een kwartier liet hij mij zitten en ging naar buiten, de zon in!"

Meer over het boek en waar u het kunt kopen kunt u hier lezen.