NLdoet bij Amaliazorg groot succes dankzij vrijwilligers

Op vrijdag 10 maart hebben vier locaties van Amaliazorg deelgenomen aan de 13e editie van NLdoet georganiseerd door het Oranje Fonds. Er werden taarten en pannenkoeken gebakken, gesnoeid, schoon gemaakt en gebloemschikt. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers hebben we de bewoners een dag met een gouden randje kunnen bezorgen.

Heel Hof van Bluyssen bakt
In Asten stond de dag in het teken van bakken. Op de vier woonhuizen en de dagverzorging zijn taarten gebakken met hulp van vrijwilligers van de gemeente Asten, welzijnsinstelling ONIS en de firma Hakvoort. Terwijl de taarten in de oven stonden zijn veel vrijwilligers met een bewoner gaan wandelen in de prachtige tuin. Vervolgens werden de taarten opgegeten tijdens de Liederentafel. Bewoners, vrijwilligers en personeel kijken terug op een fijne dag. 

Catharinenberg weer voorjaarsklaar
Maar liefst vijfentwintig vrijwilligers hebben hard gewerkt om het fraaie park weer ‘voorjaarsklaar’ te maken. Zo zijn er stoelen en banken schoongemaakt, is er gesnoeid en zijn afgevallen takken opgeruimd. Ook is het hek geverfd en zijn er voorbereidende werkzaamheden verricht voor de aanleg van een terras. Bewoners wandelden door het park om de vrijwilligers aan te moedigen. Met de eerste lentezon was het voor iedereen genieten. De dag werd muzikaal afgesloten met een optreden in het restaurant van Bartholo van den Braak. Wij zijn alle vrijwilligers, Starsock, Contour de Twern en Alpheios ongelooflijk dankbaar voor hun inzet en bijdrage die ze geleverd hebben.

Verwenmiddag bij Van Haarenstaete
In de ochtend hebben vrijwilligers, familieleden en bewoners hapjes gemaakt zoals bowl, wraps en gevulde eieren. ’s Middags hebben bewoners en vrijwilligers bloemstukjes gemaakt om de tafels mooi te versieren. Daarna kwam het Backxkoor liederen zingen. Tijdens de pauzes werden de hapjes die in de ochtend gemaakt waren geserveerd. Het was een heerlijke middag met herkenbare melodieën, lekkere hapjes en goede sfeer.

Pannenkoeken bakken bij Blijendaal
De bewoners van Blijendaal wilden graag nog eens pannenkoeken bakken, de geur opsnuiven en daarna gezellig samen eten. Dat is met hulp van vrijwilligers gebeurd. Zo hielpen er vier meisjes van de internationale school uit Eindhoven. Zij waren getipt door een van de docenten om als vrijwilliger te helpen bij NLdoet als maatschappelijke stage. Het waren twee zusjes uit Syrië en twee zusjes uit Iran. Zij vonden het erg leuk om te helpen. Eén van de meisjes bakte zelfs pannenkoeken volgens een eigen recept. Verder kregen we hulp van een oud-collega en van twee familieleden van onze bewoners. Na het pannenkoeken eten hebben enkele bewoners nog een wandeling gemaakt in Oirschot.

Vrijwilliger worden
Wil jij ook een inspirerende, zinvolle en leuke uitdaging? Lever jij graag een bijdrage aan het menselijk geluk van onze bewoners? Word dan ook vrijwilliger bij Amaliazorg. Voor al onze locaties zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bekijk de vacatures.