Dagverzorging

Amaliazorg biedt op haar locaties in Oisterwijk en Asten de mogelijkheid deel te nemen aan dagverzorging. Dit is een combinatie van dagbesteding en ontspanning voor thuiswonende ouderen. Vindt u het moeilijk om een dag op een aangename manier door te brengen?  Woont u alleen en komen de muren soms op u af? Wilt u af en toe uw partner of kinderen, die u deels verzorgen, wat meer ontlasten? Dan kan dagverzorging voor u de juiste voorziening zijn, waar u leeftijdgenoten ontmoet om in een huiselijke omgeving samen op een gezellige en nuttige manier de dag door te brengen.

Dagverzorging kan ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen, uw partner, familie of andere mantelzorgers wat meer tijd krijgen voor zichzelf en dat u sociale contacten kunt aangaan met leeftijdgenoten.

U kunt meedoen aan verschillende activiteiten zoals creatieve bezigheden, activiteiten om uw lichamelijke conditie op peil te houden, gezelschapsspelen en geheugentraining, maar ook gezellig samen koffie drinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuinen nodigen uit tot een dagelijkse wandeling of tot buitenactiviteiten. Uiteraard worden activiteiten afgestemd op uw persoonlijke wensen en interesse. U hoeft natuurlijk niet mee te doen aan de activiteiten. De begeleiding is in handen van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Wilt u meer informatie over de dagverzorging op Catharinenberg in Oisterwijk of Hof van Bluyssen in Asten of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Activiteiten & faciliteiten

Een goede daginvulling is belangrijk. Amaliazorg heeft professionele activiteitenbegeleiders in dienst. Zij weten telkens weer nieuwe en leuke activiteiten te verzinnen. U bent van harte welkom.