Dagverzorging

Vindt u het moeilijk om een dag op een aangename manier door te brengen?  Woont u alleen en komen de muren soms op u af? Wilt u af en toe uw partner of kinderen, die u deels verzorgen, wat meer ontlasten? Dan kan dagverzorging voor u de juiste voorziening zijn, waar u leeftijdgenoten ontmoet om in een huiselijke omgeving samen op een gezellige en nuttige manier de dag door te brengen. Dagverzorging kan ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen, uw partner, familie of andere mantelzorgers wat meer tijd krijgen voor zichzelf en dat u sociale contacten kunt aangaan met leeftijdgenoten.

U kunt meedoen aan verschillende activiteiten zoals creatieve bezigheden, activiteiten om uw lichamelijke conditie op peil te houden, gezelschapsspelen en geheugentraining, maar ook gezellig samen koffie drinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuinen nodigen uit tot een dagelijkse wandeling of tot buitenactiviteiten. Uiteraard worden activiteiten afgestemd op uw persoonlijke wensen en interesse. U hoeft natuurlijk niet mee te doen aan de activiteiten. De begeleiding is in handen van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Dagverzorging in het kort

  • één of meerdere dagen per week
  • maandag tot en met vrijdag, in Oisterwijk ook op zaterdag
  • begeleiding door vaste medewerkers en vrijwilligers
  • gezamenlijke brood- of warme maaltijd tussen de middag
  • zinvolle dagactiviteiten kunnen ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen
  • wordt vergoed met indicatie van het CIZ of de WMO (wel eigen bijdrage CAK)
  • taxivervoer vergoed met indicatie van CIZ en WMO binnen de gemeente Oisterwijk

Amaliazorg biedt op haar locaties in Oisterwijk en Asten de mogelijkheid deel te nemen aan dagverzorging. Dit is een combinatie van dagbesteding en ontspanning voor thuiswonende ouderen. Wilt u meer informatie over de dagverzorging of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u gerust contact met ons opnemen: