Een fijn gevoel dat we alle personeelsleden kennen

Meneer de Wit woont sinds november 2014 in Van Haarenstaete in Mariaheide. De keuze voor Van Haarenstaete was direct duidelijk. Zijn schoondochter Honoria de Wit vertelt: “Mijn schoonvader werd zes jaar geleden geconfronteerd met de diagnose Alzheimer. Na een tijdje ging hij naar de dagbesteding.

We wilden hem zo lang mogelijk thuis laten wonen, maar we waren wel bezig met de vraag: “Wat als het niet meer gaat?” Dat hebben we ook met mijn schoonvader besproken. Hij gaf aan niet in een grootschalig verpleeghuis te willen wonen, maar liet de verdere keuze over aan ons. We zijn vervolgens bij een aantal verpleeghuizen gaan kijken. Bij Van Haarenstaete voelde het meteen erg goed. De hartelijke ontvangst, de huiselijke sfeer en de kleinschaligheid spraken ons ontzettend aan.”

Nieuwe omgeving
Toen kwam de dag van de verhuizing. “In het begin moest mijn schoonvader uiteraard even wennen aan de nieuwe omgeving. Maar hij had het er al snel goed naar zijn zin. Dat vinden wij uiteraard erg belangrijk. Hij kan er zichzelf zijn en geniet tegelijkertijd zichtbaar van de aandacht, de zorg en de activiteiten. Zo maakt hij met een vrijwilliger regelmatig een fietstocht door de omgeving. Terwijl ze fietsen benoemt hij dan wie er in welk huis heeft gewoond. En hij wandelt graag in de prachtige tuin bij het monumentale pand.”

Fijn gevoel
De betrokkenheid en openheid van het personeel wordt erg gewaardeerd door Honoria de Wit. “We kennen al het personeel. Dat is een fijn gevoel en bovendien zijn ze echt betrokken bij het wel en wee van de bewoners. Het is prettig dat Van Haarenstaete zo’n kleinschalig verpleeghuis is; de sfeer is er erg gemoedelijk.”