Mara (23) vertelt waarom zij bij Amaliazorg werkt

Mara van Dijk (23) werkt alweer bijna twee jaar bij Amalia Thuis op Catharinenberg. Daarvoor zat ze op school. Om precies te zijn zat ze op het ROC Tilburg, locatie Wandelboslaan. Ze heeft daar het diploma Verzorgende IG – niveau 3 behaald. Toen was het tijd om te solliciteren. Ze had diverse opties, maar het werken bij Amalia Thuis sprak haar het meeste aan.   

“De manier van omgaan met mensen spreekt me aan bij Amalia Thuis. De combinatie van zorg- en welzijnstaken vind ik leuk. Zo geef ik mensen te eten, maar ik neem mensen bijvoorbeeld ook ergens mee naar toe. Het werk is daardoor ontzettend veelzijdig. Ik heb vroege diensten, dagdiensten en avonddiensten. En echt elke werkdag is anders. Een van de belangrijke onderdelen van mijn werk is het uitdagen van mensen om iets te ondernemen. Hoe zorg ik ervoor dat ze ergens naar toe willen gaan of bijvoorbeeld een spelletje willen doen? Daar geniet ik van.”

Bakactiviteiten
“Ik werk met zeven bewoners. Zo’n kleine groep betekent dat ik meer aandacht heb voor de bewoners. Het contact met hen vind ik het allerleukste aan mijn werk. Ik heb vaak fijne gesprekken met ze en kan nog heel veel van ze leren. Ik krijg heel veel liefde en respect terug van de mensen. Ik werk met mensen die nog heel goed aan kunnen geven wat ze willen. De bewoners worden al blij van kleine dingen. We luisteren heel veel naar hun wensen. Die wensen vormen de basis voor de activiteiten die we ondernemen. Zo doen we bijvoorbeeld veel bakactiviteiten.“

Studiekeuze
“Dat ik in de zorg zou komen te werken was al vrij snel duidelijk. Alle vrouwen in mijn familie werken in de zorg. Maar dat ik in de ouderenzorg ging werken was geen uitgemaakte zaak. Het leek me erg routinematig werk. Ik was van plan om met kinderen te gaan werken. Op school moest ik een stage in de ouderenzorg lopen. Daar zag ik heel erg tegenop, maar ik vond het heel erg leuk. Heel mijn beeld over de ouderenzorg veranderde. Sindsdien ben ik blijven plakken in de ouderenzorg. Na die stage ben ik nog een jaar stage gaan lopen in de ouderenzorg. Ik had vooroordelen over de ouderenzorg. Maar die bleken helemaal niet waar te zijn.”

Wil jij ook bij Amaliazorg werken? Kijk of er een geschikte vacature open staat.