Zonder zorgopleiding aan de slag bij Amaliazorg

Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken om meer medewerkers aan te kunnen trekken in verpleeghuizen. Zo komt er meer tijd voor bewoners. Omdat de arbeidsmarkt voor verpleegkundigen en verzorgenden erg krap is, kiest Amaliazorg ervoor om met het extra geld ongeveer veertig huiskamermedewerkers aan te trekken. Voor deze functie is een opleiding in de zorg niet nodig, liefdevol om kunnen gaan met ouderen met dementie is wel een voorwaarde. Ben jij of ken jij iemand die wel eens nadenkt over een functie in de zorg? Dan is dit misschien wel je kans om in de ouderenzorg aan de slag te gaan. 

Veertig huiskamermedewerkers gezocht

Een huiskamermedewerker werkt voornamelijk in de belevingsgerichte woongroep waar ongeveer 7 tot 14 bewoners samenleven. De huiskamer is de centrale plek van de woongroep waar onder andere gegeten, gelachen, gedronken, gekletst en gehobbyd wordt. De huiskamermedewerker is nauw betrokken bij al deze activiteiten. Hij of zij zorgt er mede voor dat alle bewoners een waardevolle dag hebben door contact te maken en te ontdekken waar bewoners op reageren. En natuurlijk door bewoners te betrekken bij huishoudelijke activiteiten en maaltijden.

Juiste houding belangrijker

Marlies Verbakel is Manager PO&O bij Amaliazorg. Zij kijkt erg uit naar de komst van de nieuwe collega’s: “Door de extra handen en ogen krijgen bewoners meer individuele aandacht. Dat is natuurlijk geweldig. Wij snappen dat het ontzettend spannend is om een overstap te maken naar een andere sector. Daarom vinden wij een goede begeleiding en inwerkprogramma erg belangrijk. Ook krijgen nieuwe collega’s korte scholingen. Wij zijn ervan overtuigd dat er mensen-mensen zijn die weliswaar geen zorgdiploma op zak hebben, maar wel de juiste houding hebben om samen met ervaren collega’s ouderen met dementie een fijne dag te kunnen bezorgen. Met hen maken wij graag kennis.” 

Update: Het is helaas niet meer mogelijk om te reageren. De reactietermijn liep tot 19 november 2018. Houd de website in de gaten voor vacatures. Of volg ons via social media.