Vrijwilliger bij Amaliazorg

Een koekje bij de koffie is voor veel Nederlanders onmisbaar. Net zo onmisbaar zijn vrijwilligers voor Amaliazorg. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er meer tijd en aandacht voor onze bewoners. Voor onze bewoners ben jij het koekje bij de koffie! 

Maar ook voor jou als vrijwilliger levert een kopje koffie drinken met onze bewoners veel op. We horen regelmatig dat het een zinvolle tijdsbesteding is en dat vrijwilligers er energie van krijgen. Kortom, het kleurt hun leven. Dus wanneer kom jij een kopje koffie drinken met onze bewoners? Of een activiteit ondernemen?

Wat past bij jou?

Wij vinden het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Daarom bespreken we samen wat jij kunt betekenen. Dit bespreek je met de gespecialiseerd medewerker welzijn van de locatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor het begeleiden van de vrijwilligers. Als je als vrijwilliger aan de slag gaat bij ons, dan krijg je alle informatie die je nodig hebt om je taken goed uit te kunnen voeren, zoals een uitgebreide introductie en rondleiding op de locatie. Indien nodig krijg je scholing over zaken die je tegenkomt bij de uitvoering van het werk. Minimaal één keer per jaar kom je met andere vrijwilligers bij elkaar voor overleg. Daarnaast is er elk jaar een vrijwilligersfeest.

Jouw aandacht kleurt hun dag

Het maakt niet uit of je eenmalig komt, een uurtje per maand of elke week. Onze bewoners zijn blij met alle extra aandacht in de vorm van een bezoekje. Vaak is aanwezig zijn al genoeg, want dat geeft bewoners al veel voldoening. Maar je kunt ook een gezellig praatje maken, een spelletje spelen of de krant (voor-)lezen. Of je gaat samen buiten wandelen als de koffie op is. Voor jou heel gewoon, voor onze bewoners heel bijzonder. Jouw aandacht kleurt hun dag.

Flexibel in te delen

Denk jij erover om vrijwilliger te worden? Dan zijn wij erg blij met je. Op onze locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk zijn veel vrijwilligers actief. Zij zijn enorm belangrijk voor Amaliazorg! Met hun ondersteuning en aandacht leveren zij een waardevolle bijdrage aan het welzijn en welbevinden van onze bewoners. Het aantal uren en de tijden zijn flexibel in te vullen. Of het nu een dagdeel in de week is of één uurtje in de maand. Onze bewoners zijn er erg blij mee dat jij tijd vrij wilt maken. Je kunt zeer uiteenlopende taken verrichten, zoals met een bewoner wandelen, met een bewoner fietsen op een duo-fiets, een spelletje spelen, samen muziek luisteren of helpen bij activiteiten.

Tips voor gespreksonderwerpen

De meeste bewoners van Amaliazorg hebben een vorm van dementie. Misschien vraag je je af wat mogelijke gespreksonderwerpen zijn of wat je met een bewoner kunt ondernemen. Daarom geven we je een aantal tips:

  • Op elke afdeling is de krant aanwezig, jullie kunnen deze samen lezen. Ook zijn er spelletjes, boeken en muziek om samen mee aan de slag te gaan.  
  • Elke bewoner heeft een geluksmomentendoosje. Daarin zitten items die het leven van de bewoner kleuren of gekleurd hebben. De verzorgende, verpleegkundige of huiskamermedewerker kan je vertellen waar dit doosje staat. In het doosje zitten persoonlijke items van de bewoner waarmee je het gesprek aan kunt gaan. Bijvoorbeeld voorwerpen van iemands hobby of een foto. Je kunt de bewoner aan de hand van de voorwerpen laten praten over vroeger. Die herinneringen zijn vaak nog scherp.
  • Lees de tien tips voor betere communicatie met mensen met dementie
  • Natuurlijk kun je terecht met vragen bij medewerkers van Amaliazorg. Zij zijn altijd aanwezig tijdens je vrijwilligerswerk.

Bekijk de vrijwilligersvacatures en reageer direct:

Heb je nog vragen? Of zit er geen passende vacature bij en heb je toch interesse om vrijwilliger te worden bij ons? Neem dan contact met ons op:

We kunnen je hulp heel goed gebruiken!

We zijn elke keer weer benieuwd wat het ons brengt

We zijn elke keer weer benieuwd wat het ons brengt

Vrijwilligers Piet de Koning en Jan van Boxmeer vertellen enthousiast over hun ervaringen tijdens de wekelijkse ritjes met bewoners op de duofiets.

Sjef waardeert het erg dat de vrijwilligers met elkaar een fijne club zijn

Sjef waardeert het erg dat de vrijwilligers met elkaar een fijne club zijn

Sjef van Gisbergen (74) is sinds 2012 met veel plezier als vrijwilliger werkzaam op locatie Catharinenberg in Oisterwijk. “De band met Catharinenberg is er al heel lang, mijn zussen zaten vroeger al op school bij de zusters.”

Reageren

Ja, ik heb interesse in vrijwilligerswerk bij Amaliazorg. Neem contact met me op:

Velden met zijn verplicht

Je gaat ons persoonsgegevens verstrekken. Hoe we hier mee omgaan kun je lezen in onze privacyverklaring

'Een grap die al snel werkelijkheid werd'

'Een grap die al snel werkelijkheid werd'

Op de vide van de eerste etage van Hof van Bluyssen wordt een groene speelmat uitgerold. Rondom de mat komen stoelen te staan, de koffer met de ballen wordt op een tafel tussen twee stoelen gezet. Alles staat klaar voor een gezellig uurtje koersbal met bewoners van Hof van Bluyssen. De bewoners kunnen komen, maar eerst vertellen Bryan Heessels (25) en Kimberley Heessels (33) nog hoe het is gekomen dat zij dit elke donderdagmiddag met veel plezier doen.