Verzorgings- & verpleeghuis [span]Blijendaal[/span]

Blijendaal in Oirschot is van oorsprong een kloosterverzorgingshuis waar zorg geboden wordt aan de zusters Karmelietessen. Sinds een aantal jaren biedt Blijendaal naast verzorgingshuiszorg ook verpleeghuiszorg. Sindsdien stelt Blijendaal zich open voor andere bewoners naast de zusters. 

Blijendaal staat voor ‘warme en belevingsgerichte zorg’. Een term die misschien vanzelfsprekend lijkt, maar voor ons hét uitgangspunt is. We onderscheiden ons hierin doordat er nog tijd is voor persoonlijke aandacht.

Deskundige verzorgenden, facilitair medewerkers, huiskamermedewerkers en vrijwilligers willen u en uw naasten graag helpen bij wat u nodig hebt en wenst. Deze ‘warme belevingsgerichte zorg’ is voor ons een vanzelfsprekendheid en mag een erfgoed genoemd worden door de ervaringen met de huidige bewoners en de zusters van de Karmel.

Uiteraard is het van belang voor het welzijn van de zusters en nieuwe bewoners, dat u zich voelt passen binnen de cultuur en de eigenheid van de locatie. De intentie is om de naast de gewenste zorg aandacht te blijven houden voor de eigenheid van Blijendaal en de Karmel (de naam van de orde van de zusters Karmelietessen).

Amaliazorg Blijendaal in Oirschot biedt verschillende faciliteiten aan waar de zusters van de Karmel of de bewoners van de belevingsgerichte woongroepen gebruik van kunnen maken. We begrijpen dat u misschien vragen hebt over het samenleven met kloosterlingen. Mogelijk heeft u vragen over bijvoorbeeld geloof, privacy, uw eigenheid. Hierover mag u ons alle vragen stellen en we nodigen u van harte uit voor een kennismakingsbezoek. U kunt daarvoor contact opnemen met het cliëntservicebureau.

Een warm welkom.

Blijendaal
Nieuwstraat 28
5688 BE Oirschot
0499 572760 

Praat mee in de cliëntenraad

De cliëntenraad van Amaliazorg behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners. Zij worden vaak vertegenwoordigd door familieleden of andere vertegenwoordigers. Zo wordt het belang van de bewoners ook vanuit uw oogpunt gehoord en meegenomen in geval van belangrijke wijzigingen. Bij een aantal belangrijke wijzigingen heeft de cliëntenraad zelfs instemmingsrecht. Wilt u uw stem laten horen en lid worden van de cliëntenraad of meer weten?