Faciliteiten

Amaliazorg Blijendaal biedt verschillende faciliteiten aan waar bewoners en de zusters van de Karmel gebruik van kunnen maken. Heeft u vragen over onze diensten, dan kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau.

Bibliotheek
De bibliotheek van Blijendaal heeft een uitgebreide collectie boeken met zowel algemene thema’s als religieuze boeken. De collectie is door de jaren heen verzameld en uitgebreid door de zusters van de Karmel. Ook bewoners van locatie Blijendaal mogen boeken lenen uit de bibliotheek.

Gastenkamer
Blijendaal heeft een gastenkamer waar familieleden en mantelzorgers kunnen verblijven. De gastenkamer kan in overleg geboekt worden.

Museum
Amaliazorg Blijendaal is van oorsprong een kloosterverzorgingshuis. De Zusters Karmelietessen hebben een museum waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Tuin
Bij Blijendaal ligt een prachtige tuin en enkele binnentuintjes welke toegankelijk zijn voor alle bewoners en hun familieleden om te genieten van de natuur en om een wandeling te maken.

Maaltijden
Dagelijks bereiden wij onze heerlijke en voedzame maaltijden met veel zorg.

Linnenverzorging
Amaliazorg beschikt over een professionele eigen wasserij waar uw was zorgvuldig wordt behandeld. Binnen onze wasserij werkt een beperkt aantal medewerkers, waardoor de betrokkenheid en zorgvuldigheid van onze medewerkers groot is. Uw was wordt met zorg gewassen, gevouwen en/of gestreken. Voor bewoners van het verpleeghuis verstrekt Amaliazorg bad- en beddengoed. Deze wordt gratis gewassen. Persoonsgebonden was kunnen wij, tegen betaling, voor u verzorgen in onze eigen wasserij. U krijgt hier meer informatie over bij uw verhuizing naar Amaliazorg.

Klussendienst
De klussendienst van Amaliazorg voorziet in concrete ondersteuning bij het wonen. De klussendienst kunt u, tegen betaling, inzetten voor allerlei klussen in uw appartement. De invulling van deze dienstverlening is erg afhankelijk van uw vraag. Het kan variëren van elektrotechnische, timmerklusjes, lichte schilderwerkzaamheden, enzovoorts. De klussendienst staat voor u klaar. Bij verhuizing bent u verplicht om de klussendienst te raadplegen voor eventuele aanpassingen in uw appartement. Dit is om schade aan bijvoorbeeld leidingen te voorkomen.

Welzijnsactiviteiten

Bij Amaliazorg is nadrukkelijk aandacht voor het welzijn van bewoners en cliënten. Daar hoort een fijne dagbesteding bij.

Vrijwilliger worden?

Amaliazorg is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind jij het leuk mensen te helpen? Dan ben je bij Amaliazorg aan het juiste adres.