Faciliteiten

Amaliazorg Blijendaal biedt verschillende faciliteiten aan waar bewoners en de zusters van de Karmel gebruik van kunnen maken. Heeft u vragen over onze diensten, dan kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau.

Bibliotheek

De bibliotheek van Blijendaal heeft een uitgebreide collectie boeken met zowel algemene thema’s als religieuze boeken. De collectie is door de jaren heen verzameld en uitgebreid door de zusters van de Karmel. Ook bewoners van locatie Blijendaal mogen boeken lenen uit de bibliotheek.

Gastenkamer

Blijendaal heeft een gastenkamer waar familieleden en mantelzorgers kunnen verblijven. De gastenkamer kan in overleg geboekt worden.

Museum

Amaliazorg Blijendaal is van oorsprong een kloosterverzorgingshuis. De Zusters Karmelietessen hebben een museum waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Tuin

Bij Blijendaal ligt een prachtige tuin en enkele binnentuintjes welke toegankelijk zijn voor alle bewoners en hun familieleden om te genieten van de natuur en om een wandeling te maken.

Maaltijden

Dagelijks bereiden wij onze heerlijke en voedzame maaltijden met veel zorg.

Linnenverzorging

Amaliazorg beschikt over een professionele eigen wasserij waar uw was zorgvuldig wordt behandeld. Binnen onze wasserij werkt een beperkt aantal medewerkers, waardoor de betrokkenheid en zorgvuldigheid van onze medewerkers groot is. Uw was wordt met zorg gewassen, gevouwen en/of gestreken. Voor bewoners van het verpleeghuis verstrekt Amaliazorg bad- en beddengoed. Deze wordt gratis gewassen. Persoonsgebonden was kunnen wij, tegen betaling, voor u verzorgen in onze eigen wasserij. U krijgt hier meer informatie over bij uw verhuizing naar Amaliazorg.

Klussendienst

De klussendienst kunt u, tegen betaling, inzetten voor allerlei klussen in uw appartement.