Beleeftuin met veilige vrijheid wordt gerealiseerd

De beweegruimte van de bewoners buiten vergroten was een grote wens. We hebben groen licht om de veilige groene vrijheid van de bewoners uit te breiden. Dit gaat gebeuren door aan de achterzijde van het gebouw een beleeftuin te realiseren. Het ontwerp is geïnspireerd op de zon met haar stralen.

Beleeftuin

De beleeftuin wordt vrij toegankelijk voor de bewoners van alle woongroepen. Er komen zitjes en er zijn volop mogelijkheden voor activiteiten. Zo kunnen bewoners die van tuinieren houden aan de slag, maar er komen ook fruitbomen. Van de oogst kunnen we bijvoorbeeld een lekkere perentaart maken. De start met de tuin wordt gemaakt in het derde kwartaal van 2021. Daarnaast komen er mooie paadjes waar bewoners fijn kunnen wandelen. Dit alles wordt omgeven door een hek waardoor er veilige groene vrijheid ontstaat. Er komt een mogelijkheid om de grote tuin ook te betreden.

De mogelijk toekomstige situatie (dit kan op punten nog aangepast worden):


Verplaatsing van de ingang

Door het creëren van de beleeftuin aan de achterzijde is het nodig om de hoofdingang te verplaatsen. Deze komt aan de voorkant van het gebouw (de grote deur). Daar worden wat aanpassingen gedaan om deze ook daadwerkelijk geschikt te maken als hoofdingang. Er wordt in oktober 2021 gestart met de werkzaamheden.