Vijf redenen om te kiezen voor leren en werken in de zorg

Wil je in de zorg werken en leren tegelijkertijd? Een salaris verdienen en tegelijkertijd je zorgdiploma halen? Dan is de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) bij Amaliazorg iets voor jou. Wat houdt een BBL-plek in? Je komt in dienst bij Amaliazorg en gaat daarnaast één dag per week naar school. De opleiding start jaarlijks in februari en september. Amaliazorg biedt jou een BBL-leerwerkplek aan op een van onze locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot of Oisterwijk. Ben je nog niet overtuigd? We geven je vijf goede redenen om voor werken en leren in de zorg te kiezen.

1. Werken en leren in de zorg 

Je wilt graag aan de slag in de ouderenzorg, maar niet de hele week in de schoolbanken zitten. De Beroepsbegeleidende Leerwerk (BBL-opleiding) past dan perfect bij jou. Bij een BBL-opleiding werk je wekelijks 20 uur op de werkvloer en ga je daarnaast 1 dag per week naar school.

2. Je opleiding is gratis

Je gaat gemiddeld één dag in de week naar school waarvan Amaliazorg 4 uur doorbetaalt. De kosten van het lesgeld, leermiddelen en reiskosten vergoeden we volgens de cao VVT. We begrijpen dat je een goede laptop nodig hebt voor je opleiding. Daarom kun je gebruik maken van een
laptopvergoeding van maximaal € 500. Stop je bij Amaliazorg voor je je diploma hebt, dan betaal je de laptopvergoeding terug. Je bouwt geen studieschuld op als je stopt voordat je je diploma hebt. Maar als jij je goed informeert voordat je begint en meeloopt, dan haal jij gewoon je diploma.

3. Je krijgt direct salaris

Bij een BBL-opleiding krijg je een leer-werkovereenkomst en verdien je al meteen een salaris. Afhankelijk van je leeftijd en opleidingsjaar krijg je het minimumloon of het leerlingensalaris. Wanneer je al werkervaring hebt opgedaan dan houden we daar bij de bepaling van je salaris, rekening mee.

4. Drie keer goede begeleiding tijdens je BBL-opleiding in de zorg

Goede begeleiding vinden we belangrijk, want we willen graag dat je slaagt en dat je volop werk- en leerplezier hebt. Daarom krijg je tijdens je BBL-opleiding op drie verschillende manieren begeleiding.

  • Werkbegeleider: coacht en ondersteunt je op de werkvloer, met hem of haar werk je veel samen en hij of zij begeleidt je bij je opdrachten. Dat is een ervaren collega.
  • Praktijkopleider: onderhoudt tijdens je opleiding contact met school.
  • Studiebegeleider: ondersteunt je vanuit je opleiding in de zorg

5. Je krijgt ontwikkeluren en ervaart verschillende afdelingen in de zorg

Je krijgt wekelijks 4 uur uitbetaald voor extra ontwikkeling. Deze ontwikkelingsuren mag je zelf flexibel inzetten voor boventallig meelopen of schoolopdrachten. Je loopt de eerste acht weken sowieso mee met ervaren collega’s. Als je er klaar voor bent dan ga je volwaardig meedraaien op je afdeling, natuurlijk met ondersteuning van je collega’s. Via een roulatieschema werk en leer je op diverse afdelingen (en locaties) binnen Amaliazorg. Als je wisselt van afdeling, dan krijg je ook inwerkuren zodat je boventallig je draai kunt vinden op de nieuwe afdeling.

Goed om nog te weten

  • Je hebt een diploma MBO basisberoepsopleiding niveau 2 of diploma VMBO kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO nodig
  • Na het behalen van je diploma krijg je meestal direct een vast contract
  • Wij werken met ouderen met dementie. Het is daarom fijn als de zorg voor ouderen met dementie je aanspreekt
  • De dag dat je in de schoolbanken gaat is bij het Summa College, Koning Willem I College, ROC ter Aa of ROC Tilburg

Reageren

Is een werken en leren plek in de zorg echt iets voor jou? Jaarlijks hebben we een aantal BBL-vacatures plekken beschikbaar voor de functies van verzorgende IG. Op dit moment hebben we vacatures voor:

Vragen?

Stuur ons een appje. Dan beantwoorden we je vraag. Je mag ook mailen naar werkenbij@amaliazorg.nl.

Vacature-alert BBL-opleiding

Wil jij een seintje krijgen als er een BBL-vacature bij Amaliazorg online staat? Schrijf je dan hier in voor onze vacature-alert. Handig, want je wilt niets missen natuurlijk.

Velden met zijn verplicht

Je gaat ons persoonsgegevens verstrekken. Hoe we hier mee omgaan kun je lezen in onze privacyverklaring.

Een kijkje in een week van een BBL-leerling

Een kijkje in een week van een BBL-leerling

Vacature-alert BBL-opleiding

Wil jij een seintje krijgen als er een BBL-vacature bij Amaliazorg online staat? Schrijf je dan hier in voor onze vacature-alert. Handig, want je wilt niets missen natuurlijk.

Velden met zijn verplicht

Je gaat ons persoonsgegevens verstrekken. Hoe we hier mee omgaan kun je lezen in onze privacyverklaring.