Fijne momenten zitten in de kleine dingen

“De keuze om te werken met ouderen met dementie komt uit mijn hart. De ouderenzorg ligt me gewoon. Ik wil mensen helpen waar het nog kan, dat kan bij Amaliazorg. We zorgen voor mensen in de laatste fase van hun leven. Samen met de bewoner, zijn of haar familie en collega’s wil ik daar iets moois van maken. Hoe we dat doen is bij elke bewoner anders”, vertelt Jojanneke Himpens. Zij werkt vanaf 2016 als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende IG bij Amaliazorg Kempenhaeve. 

Jojanneke heeft in het laatste jaar van haar opleiding stage gelopen bij Amaliazorg. Ze heeft ook stage gelopen in de thuiszorg, gehandicaptenzorg en somatische ouderenzorg. Na haar stage kreeg ze direct een vast contract bij Amaliazorg en dat zag ze wel zitten: “Ik heb het naar mijn zin bij Amaliazorg.”

Jojanneke vertelt enthousiast over haar werk: “In de thuiszorg, waar ik ook stage heb gelopen, vond ik de zorg meer aan tijd gebonden. Bij Amaliazorg ben ik een halve dag bij de bewoners en heb de tijd voor ze. Als de zorg door omstandigheden wat uitloopt, dan kan dat. En er zijn volop momenten dat ik echt aandacht kan geven door een praatje te maken of de zorg volledig op de bewoner af kan stemmen zonder continu op de tijd te hoeven letten.”

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de dankbaarheid die ik en mijn collega’s krijgen. Dat een bewoner bijvoorbeeld zegt: “Door jou kan ik weer fijn naar bed.” De fijne momenten zitten vaak in de kleine dingen. Dat ik fijne collega’s heb vind ik ook een pluspunt. We hebben wat voor elkaar over en doen het samen. Dat vind ik erg belangrijk.”