Van interieurbouw naar Verzorgende IG

Jarenlang had Francé Kanters (51) uit Someren samen met haar man een interieurbouwbedrijf. Vanwege gezondheidsproblemen van haar man konden ze het bedrijf in de oude vorm niet meer samen voortzetten. Francé wilde niet thuiszitten en besloot ander werk te zoeken. Wat voor werk maakte haar niet uit. Via een tip van een vriendin begon ze 6 jaar geleden als medewerker huishoudelijke dienst bij woonzorginstelling Amaliazorg Hof van Bluyssen in Asten. 

Zo begon Francé op haar 45e in de zorg: “Ik merkte al snel dat ik meer contact met mensen wilde in mijn werk. Daarom ging ik in de keuken, het restaurant en bij de receptie werken en kreeg ik zelfs een oproepcontract als huiskamermedewerkster. Bij ziekte of vakantie van collega’s sprong ik bij.”

Smaak te pakken

“Werken in de zorg beviel zo goed dat ik twee jaar geleden solliciteerde om te starten met een BBL-opleiding Helpende+. Dat lukte! Terug naar school gaan was wennen, maar vooral heel leuk. Ik had veel steun aan mijn klasgenoten. Mijn dochters vroegen nu aan mij hoe het met mijn huiswerk ging. Sinds kort heb ik mijn diploma. Ik heb de smaak te pakken. Daarom heb ik weer gesolliciteerd voor een BBL-opleiding Verzorgende IG. Ik ben aangenomen en de opleiding is alweer begonnen.”

Plezier in mijn werk

De BBL-opleiding is een combinatie van werken en leren: “Ik ga één dag in de week naar school, heb huiswerk en werk minimaal 21 uur in de week op een belevingsgerichte groep waar mensen met dementie wonen. Amaliazorg betaalt mijn opleiding en ik krijg salaris. Als mijn opleiding klaar is dan heb ik nog een mooi aantal werkjaren voor me. In die jaren wil ik werk doen wat ik leuk vind. Van familieleden van bewoners hoor ik vaak terug dat ze aan me kunnen zien dat ik echt plezier heb in mijn werk. Dus dat zit wel goed.”

Meer weten?

  • Informatiebijeenkomst: Vanwege de maatregelen voor coronapreventie is er nog geen BBL-informatiebijeenkomst gepland. Heb je interesse om hiervoor uitgenodigd te worden? Mail dan je naam, woonplaats en e-mailadres naar communicatie@amaliazorg.nl en vermeld Informatiebijeenkomst in de onderwerpregel van je mail of app deze gegevens naar +31499365972.
  • Meer weten over de BBL-mogelijkheden? Lees dan dit artikel over de opleidingsmogelijkheden binnen Amaliazorg
  • Bekijk de vacatures bij Amaliazorg

Foto gemaakt door Rob Fritsen