Dagactiviteiten voor thuiswonende senioren

Vindt u het moeilijk om een dag op een aangename manier door te brengen? Woont u alleen en komen de muren soms op u af? Wilt u af en toe uw partner of kinderen, die u deels verzorgen, wat meer ontlasten? Of bent u op zoek naar dagactiviteiten voor uw partner of familielid? Dan kunnen dagactiviteiten voor u de juiste voorziening zijn, waar u leeftijdgenoten ontmoet om in een huiselijke omgeving samen op een gezellige en nuttige manier de dag door te brengen. Dagactiviteiten kunnen ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen, uw partner, familie of andere mantelzorgers wat meer tijd krijgen voor zichzelf en dat u sociale contacten kunt aangaan met leeftijdgenoten.

U kunt meedoen aan verschillende activiteiten zoals creatieve bezigheden, activiteiten om uw lichamelijke conditie op peil te houden, gezelschapsspelen en geheugentraining, maar ook gezellig samen koffie drinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuinen nodigen uit tot een dagelijkse wandeling of tot buitenactiviteiten. Uiteraard worden activiteiten afgestemd op uw persoonlijke wensen en interesse. U hoeft natuurlijk niet mee te doen aan de activiteiten. De begeleiding is in handen van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Dagactiviteiten in het kort

  • één of meerdere dagen per week
  • maandag tot en met vrijdag
  • begeleiding door vaste medewerkers en vrijwilligers
  • gezamenlijke brood- of warme maaltijd tussen de middag
  • zinvolle dagactiviteiten kunnen ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen
  • wordt vergoed met een Wlz-indicatie van het CIZ of de Wmo (wel eigen bijdrage CAK)
  • taxivervoer wordt vergoed met een Wlz-indicatie van het CIZ en Wmo binnen de gemeente Oisterwijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden in Asten en Oirschot.

Amaliazorg biedt op haar locaties in OirschotOisterwijk en Asten de mogelijkheid deel te nemen aan dagactiviteiten. Dit is een combinatie van dagbesteding en ontspanning voor thuiswonende ouderen. Wilt u meer informatie over de dagactiviteiten of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u gerust contact met ons opnemen:

Meer informatie over bijvoorbeeld de Wlz-indicatie vindt u bij de veelgestelde vragen.

Ik heb een vraag over zorg, welzijn of wonen bij Amaliazorg

Velden met zijn verplicht

U gaat ons persoonsgegevens verstrekken. Hoe we hier mee omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring