Faciliteiten

Amaliazorg Van Haarenstaete in Mariaheide biedt verschillende faciliteiten aan waar bewoners van het woonzorgcentrum gebruik van kunnen maken. Heeft u vragen over onze diensten, dan kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau

Grand Café

Het sfeervolle Grand Café van Van Haarenstaete is elke dag open. Hier kunnen bewoners met bezoekers terecht om iets te drinken, om gezellig te zitten of om een spelletje te doen. Bewoners kunnen daar gratis koffie of thee drinken, familie kan contant of met pin betalen. Andere drank of extraatjes zoals koek zijn voor eigen rekening. Bewoners kunnen er 's middags ook een warme maaltijd eten met familie en / of vrienden. De warme maaltijd is voor het gezelschap van de bewoner tegen betaling. Wilt u samen met een bewoner eten? Dan kunt u reserveren bij de gastvrouw. Een allergie? Geef dit dan door bij uw reservering. U kunt hiervoor bellen met de gastvrouw (0413 346868). Ook als u geen bewoner bij Van Haarenstaete kent, kunt u bij Van Haarenstaete in Mariaheide terecht voor een warme maaltijd.

Daarnaast is het mogelijk om een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid te vieren in ons Grand Café in Mariaheide. U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gastvrouw (0413 346868).

Kapsalon en pedicure

In Van Haarenstaete is een kapsalon en een pedicure gevestigd. Dit zijn zelfstandige beroepsbeoefenaren die niet in dienst zijn van Amaliazorg, maar er een ruimte huren om diensten aan te bieden. De kapster en pedicure zijn bekend met de bewoners. Tegen betaling kunnen bewoners hier gebruik van maken.

Klussendienst

De klussendienst van Amaliazorg voorziet in concrete ondersteuning bij het wonen. De klussendienst kunt u, tegen betaling, inzetten voor allerlei klussen in uw appartement. De invulling van deze dienstverlening is erg afhankelijk van uw vraag. Het kan variëren van elektrotechnische, timmerklusjes, lichte schilderwerkzaamheden, enzovoorts. De klussendienst staat voor u klaar. Bij verhuizing bent u verplicht om de klussendienst te raadplegen voor eventuele aanpassingen in uw appartement. Dit is om schade aan bijvoorbeeld leidingen te voorkomen.

Linnenverzorging

Amaliazorg beschikt over een professionele eigen wasserij waar uw was zorgvuldig wordt behandeld. Binnen onze wasserij werkt een beperkt aantal medewerkers, waardoor de betrokkenheid en zorgvuldigheid van onze medewerkers groot is. Uw was wordt met zorg gewassen, gevouwen en/of gestreken. Voor bewoners van het verpleeghuis verstrekt Amaliazorg bad- en beddengoed. Deze wordt gratis gewassen. Persoonsgebonden was kunnen wij, tegen betaling, voor u verzorgen in onze eigen wasserij. U krijgt hier meer informatie over bij uw verhuizing naar Amaliazorg.

Tuin

Van Haarenstaete beschikt over een prachtige tuin. In de tuin kunnen bewoners wandelen en genieten van de natuur. Er is een prieeltje en er zijn bankjes waar mensen rustig kunnen zitten. 

Winkel

Bij woonzorgcentrum Van Haarenstaete is een winkeltje waar u terecht kunt voor de primaire boodschappen zoals brood, zuivelproducten, versnaperingen en frisdrank. De winkel is iedere dag open. Dagelijks gaan medewerkers van de belevingsgerichte woongroepen er met enkele bewoners boodschappen doen. Dit is een activiteit die mensen in hun thuissituatie ook deden. Aan de hand van een boodschappenlijstje worden de dagelijkse boodschappen gedaan voor de woongroepen.