Welzijnsactiviteiten

Bewoners van Van Haarenstaete kunnen gebruik maken van een gevarieerd activiteitenprogramma. Belevingsgerichte zorg en welzijn staan hierin centraal. We proberen de activiteiten af te stemmen op de individuele behoefte van onze bewoner waarbij het onze uitdaging is om welzijn zo dicht mogelijk bij de mens met dementie te brengen. Immers; het welzijn van onze bewoners begint al wanneer zij ’s morgens wakker worden.

Activiteiten bij Van Haarenstaete horen bij het dagelijkse ritme. U kun denken aan activiteiten als ontbijten, koffie drinken, de krant lezen, boodschappen doen en samen eten koken. Enkele malen per week zijn er beweegactiviteiten die plaatsvinden op de woongroepen. Deze activiteiten worden ontwikkeldn en uitgevoerd door medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. 

In samenwerking met de mantelzorger wordt er voor elke bewoner een passend activiteitenprogramma gemaakt. De interesse en behoefte van de bewoner staan hierbij centraal. De activiteiten uit het programma hebben een thema zoals beleven, reminiscentie, bakken / koken, bad & beauty, bewegen en muziek.

Regelmatig komen kinderen van groep 3 van de basisschool op bezoek bij de bewoners om een gezellige activiteit te doen. We sluiten elke week af met bloemschikken, een filmvertoning, kienen, een gebedsdienst of een liederentafel. De activiteiten die niet gebonden zijn aan de woongroep vinden plaats in het Grand Café. Maandelijks is er een gevarieerd activiteitenprogramma.  

Duofiets

Van Haarenstaete heeft een eigen duofiets. Dankzij de duofiets kunnen vrijwilligers en mantelzorgers met bewoners een stukje verder weg gaan fietsen en bijvoorbeeld op een terras in de omgeving iets drinken samen. De lokale wielerclub heeft een bijzonder initiatief genomen. Elke week (in de lente en zomer) komen er leden van die wielerclub als vrijwilliger naar Van Haarenstaete om met de bewoners te fietsen. De fiets heeft trapondersteuning, dus het is niet zwaar en de duopassagier kan meetrappen als hij of zij dat wil, maar het hoeft niet. U kunt zelf ook met de duofiets op pad om samen met uw naaste een rondje fietsen. Vraag aan een medewerker hoe dit precies werkt. Zij helpen u graag.

Seizoensgebonden activiteiten

Regelmatig zijn er thematische activiteiten die seizoensgebonden zijn. Zoals een bezoek van dieren van de kinderboerderij in de lente, bezoek aan de kerk in mei, Sinterklaasfeest, een kerstmarkt, carnaval of het traditionele Nieuwjaarsvuur. Voor bewoners en hun familie viert Van Haarenstaete het jaarlijkse Zomerfeest.

Inloopsnoezelruimte

Inloopsnoezelruimte