Welzijnsactiviteiten

Maandelijks heeft Kempenhaeve een wisselend activiteitenprogramma. Deelname is voor bewoners van het verpleeghuis en het verzorgingshuis. Maar ook oudere inwoners van Oirschot zijn van harte welkom. Woont u in de rondom liggende appartementen Sandershof en de Oirsprong, dan zijn deze activiteiten voor u op een steenworp afstand. De vaste activiteiten in het programma zijn: 

Woensdagmiddag yoga voor ouderen

Iedere woensdagmiddag van 14.00-15.00 uur kunnen 60-plussers uit Oirschot en omgeving op locatie Kempenhaeve (in de Kapittelzaal) deelnemen aan yoga voor 60-plussers. Beweging bevordert de gezondheid, levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van een goede mobiliteit en is vooral erg leuk. U wordt zowel lichamelijk als geestelijk fitter. Yoga is tot op zeer hoge leeftijd en op elk niveau mogelijk. Redenen genoeg om beweging op latere leeftijd zoveel mogelijk te bevorderen. Op latere leeftijd vermindert de motoriek en neemt de capaciteit van vitale functies af. Iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Blijven bewegen heeft een positieve invloed op deze ouderdomsverschijnselen. Yoga biedt de mogelijkheid regelmatig in groepsverband en onder deskundige leiding bewegingsoefeningen uit te voeren. Komt u gerust eens kennismaken met de groep en de docent en kijk vrijblijvend of het iets voor u is!

Gratis proefles

Kom vrijblijvend kijken of yoga bij Amaliazorg iets voor u is. De eerste proefles is gratis. Daarna betaalt u € 5,50 per les. U kunt ook een strippenkaart kopen bij de yogadocente. U betaalt dan € 33,- voor 6 lessen. Tijdens de schoolvakanties is er geen yogales bij Amaliazorg. Neem voor meer informatie contact op via de receptie van locatie Kempenhaeve (0499 365959).

Kerkdiensten

Bewoners en inwoners van Oirschot kunnen gebruik maken van de kerkdiensten in de kapel mits zij de sfeer van de daar aanwezigen met respect benaderen. In het Oirschots Weekjournaal worden wekelijks de tijden van de diensten gepubliceerd.

Wandelclub

Iedere maandag gaat een groep vrijwilligers wandelen met de bewoners. In de zomer is dat 's avonds en in de winter 's middags. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers kunnen bewoners mee gaan wandelen door het dorp. Bij mooi weer wordt er wel eens een terrasje gepakt samen met de bewoners en een drankje gedronken of een ijsje gegeten. Vrijwilliger worden van de wandelclub en wekelijks een uur met de bewoners wandelen? Dat kan. Stuur een mail naar sollicitaties@amaliazorg.nl