Vrijwilliger worden?
Amaliazorg is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind jij het leuk mensen te helpen? Dan ben je bij Amaliazorg aan het juiste adres.
Voor de bewoners van Kempenhaeve worden diverse activiteiten georganiseerd. Voor ieder is er wat wils. Deelname is voor bewoners van het verpleeghuis en het verzorgingshuis. Maar ook oudere inwoners van Oirschot zijn van harte welkom. Woont u in de rondom liggende appartementen Sandershof en de Oirsprong, dan zijn deze activiteiten voor u op een steenworp afstand. Een greep uit de activiteiten:
Op het leefplein (een ruimte binnen Kempenhaeve) wordt iedere dag een activiteit georganiseerd voor de bewoners. Onze welzijnsmedewerkers organiseren deze activiteiten zoals bewegen (sport-en spel), koersballen, snoezelen, koken en/of bakken en creatieve bezigheden (schilderen, haken/breien/naaien, kaarten maken). Deze activiteiten sluiten aan bij de wensen en behoeften van de bewoners. De ene bewoner vind het fijn om actief mee te helpen en de andere bewoner heeft al een fijne ervaring door bijvoorbeeld de geur te beleven tijdens het koken en bakken. Op vrijdag is er een mannenochtend. Zij spelen spelletjes, ze vertellen verhalen of halen herinneringen op met de reminiscentiekaarten van belevenistafel of luisteren naar muziek. Eens in de zoveel tijd worden er ook muziekmiddagen georganiseerd, deze vinden plaats in het restaurant of met mooi weer buiten. Lekker met een hapje en drankje.
Kempenhaeve heeft een eigen duofiets. Dankzij de duofiets kunnen vrijwilligers, mantelzorgers en familie met bewoners gaan fietsen. Er is een fietsroute die u eventueel kunt gebruiken. Op deze route zit ook een terras waar u eventueel iets kunt drinken of eten. De fiets heeft trapondersteuning, dus het is niet zwaar en de duopassagier kan meetrappen als hij of zij dat wil, maar het hoeft niet. De duofiets kan gereserveerd worden bij de receptie. Vraag aan een medewerker hoe dit precies werkt. Zij helpen u graag.
Iedere maandag gaat een groep vrijwilligers wandelen met de bewoners. In de zomer is dat 's avonds en in de winter 's middags. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers kunnen bewoners mee gaan wandelen door het dorp. Bij mooi weer wordt er wel eens een terrasje gepakt samen met de bewoners en een drankje gedronken of een ijsje gegeten. Vrijwilliger worden van de wandelclub en wekelijks een uur met de bewoners wandelen? Dat kan. Stuur een mail naar werkenbij@amaliazorg.nl.
De CRDL vertaalt aanraking in geluid en maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen met dementie en hun omgeving. Met de CRDL bieden we mensen een instrument om weer echt contact te maken. Contact, communicatie, nuttig voelen en gelijkwaardigheid is voor iedereen belangrijk. Zo blijf je je meer mens voelen. Door aanraking van de CRDL met de bewoner komen er geluiden uit de CRDL. Deze manier van communicatie verbindt mensen met elkaar, zorgt voor levensgenot en verbetert de kwaliteit van leven. Een aantal medewerkers van Amaliazorg hebben een workshop gehad om te werken met de CDRL. Zij kunnen u helpen om het instrument te gebruiken. U kunt ook deze video bekijken waarin collega Clasien het gebruik van de CRDL uitlegt.
De Belevenistafel zorgt voor vreugde en activeert de bewoners. U kunt hem gebruiken als tafel of als tv-scherm. De Belevenistafel is een ware belevenis. Zowel voor de bewoners, maar zeker ook voor de medewerkers en familie van bewoners. Ervaar hoe de Belevenistafel mensen activeert en stimuleert. Door middel van spellen, afbeeldingen, video’s en muziek worden de zintuigen op een prettige rustige wijzen geactiveerd en gestimuleerd. Vraag aan een medewerker hoe dit precies werkt. Zij helpen u graag. U kunt ook dit filmpje bekijken waarin collega Anouk uitlegt hoe u de Belevenistafel kunt gebruiken.
Bewoners van Kempenhaeve en inwoners van Oirschot kunnen gebruik maken van de kerkdiensten in de kapel mits zij de sfeer van de daar aanwezigen met respect benaderen. In het Oirschots Weekjournaal worden wekelijks de tijden van de diensten gepubliceerd.
Bewoners hebben ook individuele wensen en behoeften, die soms niet binnen een groep passen of waar binnen een groep niet helemaal aan voldaan kan worden. Kempenhaeve streeft er naar om ook individueel aan deze wensen en behoeften te voldoen en hier veel energie in te steken. Hier worden welzijnsplannen voor geschreven en dit gebeurt veel in samenwerking met medewerkers, familieleden en behandelaren.
Amaliazorg is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind jij het leuk mensen te helpen? Dan ben je bij Amaliazorg aan het juiste adres.