Omgeving / wonen in Oirschot - monument in het groen

Woonzorgcentrum Kempenhaeve staat in Oirschot vlakbij de markt. Het van oorsprong klooster is deels verbouwd tot modern zorgcentrum. In het andere deel wonen zusters in klooster Nazareth. De gemeente Oirschot telt maar liefst 320 rijks- en gemeentelijke monumenten en twee beschermde dorpsgezichten. Oirschot heeft een prachtige sfeervolle dorpskern en is van oudsher een plaats waar veel kunstenaars hun inspiratie vinden.

Niet alleen het centrum van Oirschot en de dorpskernen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Westelbeers zijn aantrekkelijk. Oirschot kent een zeer gevarieerd landschap in maar liefst elf natuurgebieden. Unieke landgoederen, dichtbegroeide bossen, uitgestrekte heidevelden, prachtige bolle akkers, landelijke beekdalen, bloemrijke graslanden en plantrijke vennen wisselen elkaar af.

De gemeente is rijk bedeeld met horeca: typisch Brabantse cafés, eenvoudige pannenkoekenhuizen en restaurants van klasse. De met vele terrasjes omzoomde Markt van Oirschot is natuurlijk het rustpunt bij uitstek. Wekelijks gaat een groep vrijwilligers met bewoners van Kempenhaeve wandelen in het mooie dorp. Bij mooi weer rusten ze samen met de bewoners graag even uit op een van de terrassen.

Bron: gemeente Oirschot