Welzijnsactiviteiten

Maandelijks heeft Catharinenberg een wisselend activiteitenprogramma waaraan bewoners kunnen deelnemen. Naast de vaste activiteiten die u hieronder kunt vinden heeft Catharinenberg ook regelmatig activiteiten op de huiskamer. Daarnaast zijn er regelamtig thema-activiteiten aangepast aan het seizoen. Ook zijn er af en toe optredens in de kapel of op de huiskamer. Er zijn zowel groepsactiviteiten als individuele activiteiten.

Danssalon

De kapel van Catharinenberg leent zich uitstekend om een dansje te wagen. Elke donderdagmiddag is er leuke muziek waarbij de benen niet stil kunnen blijven en er gedanst wordt. Of u daar nu ervaring mee hebt of niet. Iedereen danst mee. Ook mag er luidkeels meegezongen worden.

Peuters op bezoek

Een keer per maand, komen er peuters op bezoek om samen met enkele bewoners een leuke activiteit te ondernemen. 

Koersbal

Koersbal wordt gespeeld op een mat van 8 x 2 meter. De 'koersballen'zijn van massief kunststof en aan de zijkanten gemerkt met cirkels. Het zwaartepunt ligt iets naast het midden, waardoor de ballen geen rechte lijn rollen. Het spel wordt in duo's en om de beurt gespeeld. Het spel kan zowel zittend als staand gespeeld worden. Op woensdagochtend wordt er door bewoners gekoersbald, 's middags door omwonenden. 

Gespreksgroep 'Op verhaal komen'

Bij Amaliazorg vinden we het welzijn van de bewoners belangrijk. We vinden dat geestelijk welzijn daar ook bij hoort. Daarom hebben we de 'Op Verhaal groep' in het leven geroepen. Dat is een gezellig clubje met wisselende deelnemers die samenkomen voor goede themagesprekken over levensvragen of het geloof. Hier kan iedere bewoner zich gehoord en gezien voelen. We beginnen of eindigen vaak met een lied of gedicht, we werken met spelletjes, kaarten of voeren juist een open gesprek. Alles kan. Meestal zijn er ongeveer 8 bewoners die deelnemen.

Natuurwandeling

Elke maand is er voor bewoners een natuurwandeling onder leiding van een vrijwilliger. Elke maand staat een ander thema op het programma en ontdekken we de natuur in het park van Catharinenberg op een andere manier.

Sjoelen

Elke maandag- en woensdagmiddag is er voor de bewoners die het leuk vinden de gelegenheid om een potje te sjoelen. Soms vindt er op woensdagmiddag een buitenactiviteit plaats en wordt er dan niet gesjoeld.

Duofiets

Een vaste vrijwilliger komt fietsen met bewoners die dat willen. Dat is op maandagmiddag. Ook u kunt met uw naaste met de duofiets op pad gaan. De duofiets heeft trapondersteuning, waardoor u makkelijk kunt fietsen en uw naaste niet per se mee hoeft te trappen. U kunt er zo samen op uit. De duofiets kunt u reserveren bij de receptie.

Materialen die u kunt gebruiken

Informeer bij de gespecialiseerd medewerkers welzijn naar alle materialen die u kunt gebruiken om een fijn bezoek met uw naaste te hebben. 

Mimakker

Een keer per week komt er een MiMakker op bezoek. Een MiMakker is een contactclown voor mensen met dementie. 

Snoezelruimte

We hebben een inloopsnoezelruimte voor met name bewoners met vergevorderde dementie. Zij kunnen vaak zeer beperkt deelnemen aan gezamenlijke activiteiten op de woongroep. Contact maken wordt steeds moeilijker, maar zij reageren vaak wel goed op prikkeling van bepaalde zintuigen. Dit activeren van de zintuigen wordt snoezelen genoemd. Ook voor andere bewoners is deze ruimte geschikt en deze kan ook door bewoners met familie gebruikt worden als activiteit. De snoezelruimte heeft als thema ‘natuur’. De ruimte is aangekleed met natuurpanelen, een fijne zithoek, muziekmogelijkheid, licht en geur. Zo worden alle zintuigen geprikkeld. Alle elementen zijn gericht op en bestemd voor bewoners met dementie. Gespecialiseerd medewerker welzijn Iris Kaashoek vertelt erover in dit filmpje.

Snoezelbadkamer

We beschikken over een snoezelbadkamer. Deze is warm ingericht met gedempt licht. Er staat een vloeistofprojector die beelden tegen de muur projecteert, een stereo-installatie waar favoriete, rustgevende en ontspannende muziek gedraaid kan worden en een geurlampje waarvoor verschillende geuroliën zijn. Wij hebben ervaring met mensen met dementie die tijdens het dementieproces bang worden van de douche en dit laten merken door heel boos te worden. Diezelfde mensen ontspannen en genieten als ze in het snoezelbad liggen.

Snoezelruimte

Snoezelruimte