Amaliazorg completeert raad van toezicht

Jacco Hoffmans en Vivienne van Seggelen zijn per 1 april 2021 toegetreden tot de raad van toezicht van Amaliazorg. Jacco Hoffmans vervangt Marjolein Verstraeten die vanwege de aanvaarding van de positie van bestuurder van St. Jozefoord in Nuland haar rol als toezichthouder bij Amaliazorg heeft neergelegd. De rol van Vivienne van Seggelen vormt een uitbreiding binnen de raad van toezicht. Eerder was de portefeuille vastgoed en financiën bij een lid belegd. Besloten is om vastgoed en financiën voortaan bij twee afzonderlijke leden te beleggen.

Vivienne van Seggelen is bedrijfskundige en heeft als directielid in diverse non-profitorganisaties gewerkt, onder meer in de zorg. Op dit moment is ze werkzaam als projectleider verbetering bedrijfsvoering bij Radar – een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Zuid-Limburg. In haar rol als toezichthouder focust zij zich vooral op financiën en ICT vanwege haar ruime ervaring als concerncontroller bij diverse organisaties.

Voordracht centrale cliëntenraad

Jacco Hoffmans is eigenaar van ANDERS organisatieadvies – een bureau voor interim-management en organisatievernieuwing in de zorg. Vanuit die organisatie is hij op dit moment actief als interim manager van het gezondheidscentrum van Pergamijn, een middelgrote instelling voor gehandicaptenzorg in Sittard. Zijn kennis en brede ervaring op het gebied van HRM en organisatieontwikkeling zet hij in voor de toekomstige ontwikkeling van Amaliazorg.  Binnen de raad van toezicht van Amaliazorg zijn dit dan ook zijn aandachtsgebieden. Jacco Hoffmans is bovendien op voordracht van de centrale cliëntenraad benoemd. Hij zal bij zijn rol als toezichthouder ook het perspectief van de bewoners goed voor ogen houden.

Op volle kracht

De drie overige leden van de raad van toezicht (Pauline Smeets, Anita Habets en Jan Willem Buyser) zijn verheugd met de komst van Jacco en Vivienne. Met hun komst is de raad van toezicht op volle kracht.