Amaliazorg deelt lessons learned tijdens drukbezochte stakeholdersbijeenkomst

Amaliazorg is de afgelopen jaren door een moeilijke periode heengegaan. Na drie jaren met een negatief exploitatieresultaat stonden de afgelopen maanden in het teken van het weer op orde maken van het huis en het uitlijnen van een koers naar de toekomst.

Er is een herstelplan gemaakt, dat nu breed wordt geïmplementeerd. Het vertrouwen is terug en iedere dag werken 450 mensen en 200 vrijwilligers aan het bieden van een warme aangename oude dag voor onze circa 225 bewoners. Er zijn de nodige veranderingen in de organisatie aangebracht en het huis komt goed op orde.

Lessons learned

De Raad van Toezicht heeft gekeken naar haar eigen rol en een uitgebreide evaluatie over de afgelopen anderhalf jaar laten uitvoeren door een externe governance-deskundige. Dit was erg waardevol en de lessons learned heeft Amaliazorg opgepakt.

Tijdens een druk bezochte geanimeerde stakeholders-bijeenkomst op 27 november 2019 hebben voorzitter Raad van Toezicht Ting Yu Chu en lid Raad van Toezicht Ton Alsemgeest in een openhartige dialoog de meerdere lessons learned gedeeld met de collega zorgbestuurders vanuit de regio, een tweetal wethouders, de beide zorgkantoren CZ en VGZ, de Rabobank, de accountant, Cliëntenraad, Ondernemingsraad en het Managementteam.

Interim bestuurder Jack Thiadens ging daarna in hoe het nu gaat bij Amaliazorg en het herstelplan “Samen Bruggen Bouwen” heeft geleid tot een gezonde kaderbrief én begroting 2020, maar ook tot een betere verankering van de relaties in het regionale netwerk in Brabant.

Foto-expositie

Bij de afsluitende borrel, opende wethouder Piet Machielsen samen directeur Congregatie Franciscanessen Marie Louise Luijbregts een foto-expositie, die Amaliazorg als eerbetoon aan de Congregatie Franciscanessen Oirschot aanbood. Amaliazorg is trots op haar oorsprong en de waarden die zij daarmee meedraagt. Met de prachtige fotoserie van 24 foto’s hebben fotografen Mark van den Hout, Luc Kenter en John Dijkstra de pracht van het klooster met de uitzonderlijke kloostertuin én de leefwereld van de zusters weergegeven. Op de laatste foto, bij dit bericht gedeeld, heeft fotograaf Luc Kenter een eigentijds beeld weergegeven van hoe Amaliazorg de Franciscaanse waarden en spiritualiteit uitdrukt in aandacht en belevingsgerichte zorg voor haar kwetsbare oudere bewoners.