Amaliazorg voor derde jaar op rij in landelijke top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen

Op de eerste dinsdag van december maakt ZorgkaartNederland, de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg, traditiegetrouw de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Ouderenzorgorganisatie Amaliazorg met locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk staat voor het derde jaar op rij in de top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen. 

Directeur-bestuurder Han Hendrikse van Amaliazorg is ontzettend trots om voor het derde jaar op rij in deze mooie lijst te staan: ”Dit is de grootste waardering die we kunnen krijgen. De beoordeling van (naasten van) bewoners zelf." Zij hebben Amaliazorg dit jaar gemiddeld met een 9,2 gemiddeld beoordeeld. Dit is een welverdiend compliment voor alle medewerkers en vrijwilligers die zich samen iedere dag weer inzetten om kleur te geven aan het leven van de bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten. Wij zijn ontzettend blij dat het tevredenheidsonderzoek onder naasten hetzelfde beeld laat zien. Daarin scoren wij gemiddeld een 9,1. Bewoners en hun naasten noemen veelal de warme en op de persoon afgestemde aandacht voor bewoners. Han Hendrikse vervolgt: "Ik bedank iedereen die ons heeft beoordeeld op ZorgkaartNederland en natuurlijk ook alle collega’s en vrijwilligers voor hun fantastische inzet. We vinden het geweldig dat we zo goed gewaardeerd worden. Als er verbeterpunten in de waarderingen worden genoemd, dan pakken we die samen op. Want ZorgkaartNederland helpt ons ook om nog betere zorg te leveren. Maar we gaan met elkaar ook genieten van dit mooie bericht.”

Top 2022 Verpleeghuizen

Aan de hand van de waarderingen tussen 1 januari en 1 november 2022 is uitgerekend welke organisaties het best gewaardeerd werden. Elk verpleeghuis met dertig of meer waarderingen in 2022 deed automatisch mee. Het gemiddelde van alle beoordelingen in de verpleeghuissector was 7,9. In de top 10 van beste gewaardeerde verpleeghuisorganisaties staan in willekeurige volgorde (er is geen nummer 1 en nummer 10):

  • Amaliazorg – Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk
  • Accolade Zorg, Bosch en Duin
  • Cicero Zorggroep, Brunssum
  • Domus Magnus, Hilversum
  • Frankelandgroep, Schiedam
  • Neboplus, Barneveld
  • Pieter van Foreest, Verpleeg- en verzorgingshuis, Delft
  • Vivent, Rosmalen
  • Wonen bij September, woonhuizen voor ouderen met dementie, Woerden
  • ZZG zorggroep, Groesbeek

Naast de verpleeghuizen is er ook een top 10 gepresenteerd van fysiotherapiepraktijken, wijkverpleging, ziekenhuizen en klinieken. Bekijk de waarderingen van Amaliazorg op ZorgkaartNederland