Amaliazorg voor vierde jaar op rij in landelijke top van best gewaardeerde verpleeghuizen

Voor het vijfde jaar op rij maakt ZorgkaartNederland de best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar bekend in acht verschillende categorieën. De ZorgkaartNederland TOP 2023 laat een top 5 zien van best gewaardeerde instellingen per zorgsector. Deze top 5 is bepaald aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst in 2023. Als enige ouderenzorgorganisatie staat Amaliazorg met locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk voor het vierde jaar op rij in de top van best gewaardeerde verpleeghuizen. 

Directeur-bestuurder Han Hendrikse van Amaliazorg is ontzettend trots om voor het vierde jaar op rij in deze mooie lijst te staan: ”Wat een geweldige waardering om voor het vierde jaar op rij in de top te staan, dankzij de beoordeling van 117 (naasten van) bewoners.” Zij hebben Amaliazorg dit jaar met een 9,4 gemiddeld beoordeeld. Dit is een welverdiend compliment voor alle medewerkers en vrijwilligers die zich samen iedere dag weer inzetten om kleur te geven aan het leven van de bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten.  Han Hendrikse vervolgt: "Bij Amaliazorg geloven we in de kracht van samen. Het feit dat wij voor het vierde jaar op rij in de Top van ZorgkaartNederland staan is vooral hieraan te danken. We hebben aandacht voor elkaar, kijken naar elkaar om en zorgen voor elkaar. Dit doen we samen met bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Dit in navolging van de zusterordes die aan de wieg van het ontstaan van Amaliazorg hebben gestaan. Dit is volgens mij onze kracht en de reden waarom medewerkers er graag werken, vrijwilligers graag helpen en waarom ouderen bij ons komen wonen. Ik bedank iedereen die ons heeft beoordeeld op ZorgkaartNederland en natuurlijk ook alle collega’s en vrijwilligers voor hun fantastische inzet.”

Top 2023 Verpleeghuizen

Voor het berekenen van de ZorgkaartNederland TOP 2023 telden de waarderingen mee die zijn geplaatst tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023. Elk verpleeghuis met honderd of meer waarderingen in 2023 deed automatisch mee. In de top 5 van beste gewaardeerde verpleeghuisorganisaties staan in willekeurige volgorde (er is geen nummer 1 of nummer 5):

  • Amaliazorg – Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk
  • Carintreggeland – Hengelo
  • Sevagram - Heerlen
  • TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) – Borne
  • ZuidOostZorg - Drachten

Naast de verpleeghuizen is er ook een top 5 gepresenteerd van diëtistenpraktijken, fysiotherapiepraktijken, wijkverpleging, kleinere ziekenhuizen, grotere ziekenhuizen, klinieken en particuliere woonzorgcentra. Bekijk de waarderingen van Amaliazorg op ZorgkaartNederland