Bezoek de gratis voorstelling over wat dementie teweeg kan brengen

 

Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. En ondanks de veelheid aan informatie, boeken en films wordt men vaak overvallen door de ziekte, haar consequenties en hoe daarmee om te gaan. Theatermakers Jan Rauh en Helma Giebels willen dit bespreekbaar maken. Daarom hebben zij het stuk ‘Ons kan niks geburen’ geschreven. Zij spelen het op maandag 18 november 2019 om 19.30 uur in ’t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot. Iedereen die in zijn of haar omgeving met dementie te maken heeft kan de voorstelling gratis bezoeken.

In de voorstelling worden Paul en Janine geconfronteerd met een diagnose die ze niet willen horen: dementie. Janine wordt patiënt en Paul belandt in de rol van mantelzorger. Een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan, met ongeloof, angst, boosheid en om het verdriet draagbaar te maken de nodige humor. Tot het verval compleet is… Deze voorstelling wordt u aangeboden door onder andere zorgorganisaties Amaliazorg, Archipel en Joriszorg met ondersteuning van de Lionsclub Best Oirschot en fonds Sluyterman van Loo.

Aanmelden

U kunt de voorstelling gratis bezoeken, maar we vinden het wel fijn als u zich vooraf aanmeldt door een mail te sturen naar infopunt@wbo.nl. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voor op de kalender

Op dinsdagavond 10 december 2019 organiseren de bovengenoemde organisaties in ’t Tejaterke in Best een prikkelende avond voor het brein met inspiratie, cabaret en zang. Judith Wilmer (klinisch geriater bij het Catharina Ziekenhuis) vertelt dan in hoeverre leefstijl de kans op dementie kan verminderen en wat we allemaal kunnen doen om dementievriendelijker te worden. Daarnaast is er een optreden van het cabarettrio Jeroens Clan. U kunt deze voorstelling bezoeken door een kaart te kopen (2,75 euro inclusief een pauzedrankje) via de website van ’t Tejaterke (www.tejaterke.nl). De avond start om 20.00, de zaal is open vanaf 19.15 uur.