Brabants manifest: de Brabantse zorg wil vooruit, maar heeft daar tijd en ruimte voor nodig

De ouderenzorg staat voor goede en betaalbare zorg. Om dat zo te houden, is het belangrijk om ons te kunnen blijven ontwikkelen. Door vergrijzing komen er steeds meer ouderen en minder mensen die voor hen kunnen zorgen. Voor ons – de Brabantse ouderenzorgorganisaties – dreigt stilstand door financiële bezuinigingen en inflatie, maar ook door kaders en regelgeving. Het is belangrijk om samen de ouderenzorg juist te veranderen.

Het is tijd voor een ander verhaal

Mensen denken al na over hoe zij zorg regelen in de toekomst. Elkaar ondersteunen wordt steeds belangrijker. Wij willen medewerkers helpen om goed te kunnen blijven zorgen. Met slimme technologie, betere processen, en manieren om het personeelstekort op te vangen. Dat doen we en dat kunnen we. We hebben daar wel ruimte voor nodig.

De ouderenzorgorganisaties in Brabant hebben daarom samen een manifest ondertekend. Deze hebben we naar de Tweede Kamer der Staten-Generaal, de Minister van VWS en aan de politieke partijen gestuurd. Zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen en blijven staan voor goede en betaalbare zorg!

Lees het manifest waarin de Brabantse zorginstellingen een gezamenlijke oproep doen.