Heel Amalia breit

De winter is weer begonnen. We zitten meer binnen, omdat het buiten kouder is. Maar bij Hof van Bluyssen maakten ze van de nood een deugd. Daar werden namelijk 6 lange dassen gebreid. De levensgrote kunststof dieren in de tuin zijn er super blij mee!

Annet Stevens bedacht ‘Heel Amalia breit’. “Iemand vroeg me of ik nog veel breigaren kon gebruiken,” vertelt ze. “Die kwam van haar zolder en ze vond het zonde om de wol weg te gooien. Nou ik ook! Maar toen stond ik wel voor de uitdaging om te bedenken wat we met het garen konden doen. Ik wilde heel graag dat bewoners én medewerkers iets samen konden doen. En breien: dat staat bij mij voor gezelligheid en sfeer.”

Goed begin

Dassen breien voor de dieren in de tuin: dat leek Annet een leuk idee. Haar collega van Welzijn vond dit ook. En dus lagen er in november overal breiwerkjes in Hof vanBluyssen. “In de koffiekamer, in het restaurant, bij de dagbesteding in de huiskamers... Op allerlei plekken werden bewoners en medewerkers uitgenodigd om een stukje mee te breien. Het werd ze trouwens gemakkelijk gemaakt. Elk breiwerk was al voorbereid met het opzetten van 50 steken. Een goed begin is het halve werk … Iedereen kon een werkstuk oppakken en er letterlijk een stukje aanbreien. Die uitnodiging werd door veel mensen opgepakt.”

Blij dat ik brei!

Het breiproject was een succes. Annet: “Iedereen was erg gemotiveerd en vond het een mooi project. Vrijwilligers, personeel en bewoners zijn flink gaan breien. Het was leuk om te zien dat sommige jongere collega’s zonder brei-ervaring dit wilden leren. Ze waren ontzettend trots als ze weer een hele breipen af hadden. Dat er dan af en toe een gaatje in het werk zat, omdat ze een steek hadden laten vallen, dat namen we voor lief. Sommige bewoners hadden vroeger gebreid en pakten dit nu weer op. De man van een bewoonster gaf aan het fijn te vinden dat zijn vrouw weer aan het breien was. Het deed hem aan vroeger denken.” Blij dat ik brei: dat hebben veel bewoners, medewerkers en vrijwilligers bij dit project gedacht. En zeker weten dat de dieren in de tuin blij zijn met hun warme wintersjaals!