Mag iemand met dementie nog autorijden? De dementiewijzer geeft antwoord.

Het antwoord op deze en 19 andere veelgestelde vragen vindt u in de gloednieuwe dementiewijzer. Amaliazorg en Joris Zorg hebben deze handzame dementiewijzer samen met Archipel en Valkenhof gemaakt. Door deze wijzer willen wij familie, vrienden en kennissen van iemand met dementie op een laagdrempelige manier informatie geven over dementie. Met de tips en antwoorden kunt u nog beter aansluiten bij de belevingswereld van uw naaste. De dementiewijzer bestaat uit 20 veel gestelde vragen met antwoorden en 20 communicatietips.

Om u te ondersteunen

Verplegings-, Verzorgings- en Thuiszorgorganisaties in onze regio en het CZ zorgkantoor werken aan het vernieuwen en verbeteren van de ouderenzorg. De overheid heeft hiervoor extra middelen beschikbaar gesteld. Hieruit is de dementiewijzer ontstaan. De zorgtrajectbegeleiders in de regio bieden de dementiewijzers kosteloos aan zoveel mogelijk mantelzorgers van thuiswonende cliënten met dementie aan. Ook bij het Alzheimercafé kunt u een gratis exemplaar krijgen. Daarnaast komen na de coronaperiode op verschillende plekken in Oirschot inkijkexemplaren te liggen bijvoorbeeld bij praktijkondersteuners. Maar u kunt nu ook alvast een kijkje nemen in de dementiewijzer.

Uw ervaring met de dementiewijzer

Vanuit het project Voorliggend Veld, waaruit de wijzers betaald zijn, is het ook belangrijk om te meten hoe de dementiewijzers ontvangen worden. Daarom willen we u vragen om een korte vragenlijst in te vullen.

We hopen op veelvuldig gebruik van de dementiewijzer. Hebt u nog vragen, dan kunt u deze stellen aan: