Mariaheide ontmoet bewoners Amaliazorg Van Haarenstaete

Welzijnsmedewerkers en vrijwilligers van verpleeghuis Amaliazorg Van Haarenstaete zijn voortdurend actief om verbindingen te maken tussen hun bewoners en de inwoners van Mariaheide. Daarmee willen we de mensen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd deel laten uitmaken van de maatschappij. Door leuke dingen te beleven met anderen worden hun dagen gekleurd. Als dit kan in Mariaheide en met inzet van Heise mensen, dan is dat veel waard. Daarbij is leeftijd niet van belang. De deuren van Van Haarenstaete staan dan ook open voor iedereen. Er zijn al veel vrijwilligers uit Mariaheide actief en regelmatig komen er kleuters op bezoek.

De afgelopen tijd hebben er bijzondere initiatieven plaatsgevonden. Zo werd voor het eerst een wandeldriedaagse gehouden. Inwoners van Mariaheide reageerden enthousiast op ons verzoek om de deelnemende bewoners te ontvangen. Zo hebben we verschillende tuinen en terrassen bezocht. Alpaca’s te eten gegeven en vogels bewonderd. Een van de gastheren ontving ons in zijn prachtige tuin met grote vijvers. De kikkers lieten van zich horen. Het leuke is dat de Heise mensen die ons willen ontvangen, zelf erg genieten van zo’n gebeuren. Zo zie je maar dat je er ook iets voor terug krijgt.

Pianoconcert

Een van de inwoners nodigde een groepje bewoners uit bij hem thuis voor een mini-pianoconcert. Klein maar fijn. Muziek is voor veel van  mensen heerlijk om te beleven. Hopelijk krijgt dit initiatief een vervolg. Regelmatig mogen we ook met een groepje op de koffie bij een familie, die eenden en vogels en kippen houdt. De laatste keer dat we er aan de koffie zaten stond er een aquariumbak midden op tafel met daarin twee schattige kuikens van drie dagen oud! En wat bijzonder toen iedereen een duif los mocht laten in de tuin van het verpleeghuis. De duiven vlogen meteen weer naar huis.

Mooie schimmel

En onlangs brachten we een bezoek aan een boerderij met prachtige paarden. Vanuit de serre hadden we een prachtig uitzicht op de landerijen en paardenwei. De gastheer haalde een mooie schimmel uit de stal. Die genoot duidelijk ook van zoveel aandacht.

En zo proberen wij ons netwerk steeds uit te breiden. Om enerzijds de drempel naar Amaliazorg lager te maken en tegelijk de bewoners ‘genietmomenten’ te kunnen bieden.

 

Wilma vd Laar