Straat in Oirschot vernoemd naar zusters Karmelietessen

Wat een eer. In Oirschot is een straat vernoemd naar de zusters Karmelietessen. In hun klooster is ook Amaliazorg Blijendaal gevestigd. De Karmelietessenstraat is afgelopen weekend officieel geopend. Alle zusters waren erbij.

Wat een eer. In Oirschot is een straat vernoemd naar de zusters Karmelietessen. In hun klooster is ook Amaliazorg Blijendaal gevestigd. De Karmelietessenstraat is donderdag 28 juni officieel geopend. Alle zusters waren erbij.

Frans van Kollenburg, bewoner van de Karmelietessenstraat: “Eigenlijk heette ons straatje óók Princéehof. Maar omdat het echt een apart straatje is, heb ik de gemeente gevraagd of er een andere, nieuwe naam gevonden kon worden. De gemeente heeft hierbij de hulp ingeroepen van Heemkundekring Oirschot. Een pand in de buurt is het klooster van de zusters Karmelietessen in de Nieuwstraat. Frans vervolgt: “Toen de zusters gevraagd werd om hun naam aan een straatje te verbinden reageerden ze enthousiast en verheugd. Daarom zijn ze ook hier nu vandaag."

Lees het volledige artikel op de site van het Eindhovens Dagblad. 

Bron: Eindhovens Dagblad
Foto: Margot Kuijpers