Video: de coach onbegrepen gedrag vertelt over contact maken met mensen met dementie

Mensen met dementie doen soms dingen die we niet begrijpen. Dit noemen we onbegrepen gedrag. Zo’n 80 tot 90 procent van de mensen met dementie vertoont vroeg of laat onbegrepen gedrag. Het komt dus heel vaak voor. Dit kan herhalend gedrag zijn, (nachtelijke) onrust, loopdrang, snel(ler) boos worden, passief of juist agressief gedrag. Het is al het gedrag wat vervelend is voor de bewoner zelf en / of voor zijn of haar omgeving. Om goed met dit gedrag om te gaan, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Dan kunnen we het verminderen. 

Serie met video's over contact maken

Sinds vorig jaar heeft Amaliazorg twee coaches onbegrepen gedrag in dienst die hier actief mee aan de slag zijn. Via video's geven zij de komende tijd meer informatie over contact maken met mensen met dementie. In het eerste filmpje vertelt Will van der Kruijs over zes punten die zorgen voor een positief contact.

  • Bekijk het filmpje door op de afbeelding te klikken of ga naar https://youtu.be/_GId-ZY-X9I. Als u zich abboneert op de pagina, dan krijgt u automatisch bericht als er een nieuw filmpje geplaatst wordt.

Coach onbegrepen gedrag vertelt over contact maken met mensen met dementie

Coach onbegrepen gedrag vertelt over contact maken met mensen met dementie