De collega’s zijn altijd heel blij als ik kom

Riek de Groot (78) uit Someren is alweer acht jaar een bekend gezicht op de woongroep Ripsvelden bij Hof van Bluyssen. Als vrijwilligster is ze er elke maandag, donderdag en vrijdag te vinden. 

Riek de Groot (78) uit Someren is alweer acht jaar een bekend gezicht op de woongroep Ripsvelden bij Hof van Bluyssen. Als vrijwilligster is ze er elke maandag, donderdag en vrijdag te vinden. Ze smeert boterhammen, zet koffie, geeft bewoners te eten, helpt met afwassen en met opruimen. En heel erg belangrijk; ze geeft de bewoners aandacht.

Riek vertelt enthousiast hoe ze bij Amaliazorg terecht is gekomen: “Ik kende Amaliazorg nog niet toen één van mijn drie dochters me vroeg of ik zin had om vrijwilligerswerk te doen. Ze wist dat er bij Amaliazorg vrijwilligers gezocht werden, omdat een vriendin van mijn dochter hier werkt. Ik had tijd en ruimte om vrijwilligerswerk te gaan doen, dus ik ben gaan kijken en meteen begonnen. Vanaf het begin werk ik op Ripsvelden. Dat bevalt me ontzettend goed. Ik vind alles leuk aan het werk. Eigenlijk vind ik elke dag dat ik kan werken een mooi moment. Ik geniet van het contact met mensen. En ik vind het geweldig om buiten met bewoners te wandelen. ”

“Elke zondagavond tel ik er alweer op dat ik maandag bij Amaliazorg kan gaan werken. Dan denk ik: “Morgen weer lekker naar Asten!” Ik werk er drie dagen in de week van negen uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. De collega’s zijn altijd heel blij als ik kom. Als ik ’s morgens binnenkom, dan ga ik meteen iets doen. Het voelt als een tweede thuis voor me.”, gaat Riek verder. Riek geeft aan dat ze haar roeping misschien wel gemist heeft: “Zorg zit een beetje in de familie. Misschien had ik wel in de zorg moeten gaan. Ik heb mijn ouders ook verzorgd. Ik vind het bijzonder leuk om te doen.”  

Riek wil nog zo lang als ze kan vrijwilliger bij Ripsvelden blijven. Maar ze doet ook een oproep: “We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Dat is voor de bewoners en voor de zorgmedewerkers fijn. Als je tijd hebt, dan moet je altijd vrijwilliger worden. Het geeft heel veel voldoening. En de begeleiding is voortreffelijk.”

We kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Lees meer over vrijwilligerswerk bij Amaliazorg »