2021 in vogelvlucht

Het jaar 2021 ligt alweer bijna achter ons. In de wereld is veel gebeurd, maar ook bij Amaliazorg. We zetten een aantal mijlpalen in vogelvlucht op een rijtje.

ORO en Amaliazorg Hof van Bluyssen willen samenwerken in Asten

Bestuurder Jan Roelofs van ORO en directeur-bestuurder Han Hendrikse van Amaliazorg hebben begin januari een intentieverklaring ondertekend waarin staat dat beide organisatie samen gaan werken op locatie Hof van Bluyssen te Asten. De bedoeling is dat ORO een vleugel gaat huren in het pand van Hof van Bluyssen. Daar wonen nu senioren, maar de bedoeling is dat er ook cliënten van ORO met een verstandelijke beperking komen wonen. Jan Roelofs legt uit: “In de intentieverklaring staat dat we onderzoeken of we gezamenlijke dagactiviteiten, dagbestedingsactiviteiten en vrijetijdsbesteding op kunnen zetten in Asten. Samen kunnen we een gevarieerder aanbod opzetten. Daarnaast willen we de zorg op locatie waar mogelijk combineren. Bijvoorbeeld op het gebied van een gezamenlijke nachtzorg.” De eerste stap voor de samenwerking is inmiddels gezet; de opening van dierenboerderij De Boerdonck.

Vaccinaties van bewoners

Op dinsdag 26 januari startte het vaccineren van bewoners. Dit betekende een lichtpunt in de strijd tegen corona. Inmiddels hebben de meeste bewoners een boostervaccinatie, voor medewerkers is dit ook geregeld. Voor beide groepen geldt, als zij dat zelf willen

Team facilitaire dienst van Amaliazorg uitgeroepen tot Uitblinker van het jaar

Het landelijke programma 'Waardigheid en trots op elke locatie' was op zoek naar kanjers die oog hebben voor een schone en hygiënische werk- en leefomgeving in het verpleeghuis voor de wedstrijd van Uit-Blinker van het jaar. Amaliazorg heeft de hele facilitaire dienst hiervoor genomineerd. Het hele team facilitaire dienst van Amaliazorg in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk won vervolgens de titel 'team van het jaar'. We zijn ontzettend trots dat hele team van Amaliazorg uit bijna 200 inzendingen als winnaar geselecteerd is! Want hun werk is ontzettend belangrijk. De teamleden van de facilitaire dienst hebben deze titel dik verdiend. Ze werken samen aan een hygiënische werk- en leefomgeving. Dit geweldige team zorgt ervoor dat onze huizen schoon en fris zijn. Het zijn allemaal kanjers.

Amaliazorg wordt eigenaar van pand Klooster Blijendaal

De Karmel van de H. Jozef Oirschot en Amaliazorg zijn het afgelopen jaar overeengekomen dat Amaliazorg de nieuwe eigenaar wordt van het pand in de Nieuwstraat in Oirschot. De Karmel ging de afgelopen periode op zoek naar een nieuwe toekomstige bestemming van het gebouw. Dit was nodig, omdat het aantal zusters steeds verder afneemt en de Karmel een goede bestemming van het pand wilde veilig stellen. Door de stevige onderlinge band met Amaliazorg en de sterke voorkeur voor een zorgbestemming waarbij de verblijvende zusters op deze locatie konden blijven is deze keuze gemaakt. Met Amaliazorg hebben we een overeenkomst getekend dat zij de eigenaar worden van het pand en dat de verblijvende zusters er kunnen blijven wonen”, aldus zuster Lucia van Steensel. Inmiddels is de overdracht officieel. Per 1 januari 2022 is Amalia de eigenaar van Blijendaal.

Hoe kleur jij de zorg in 2022? Doe de test

Bij Amaliazorg proberen we elke dag om kleur te geven aan het leven van de bewoners en deelnemers aan de dagactiviteiten. Dat doen onze collega's allemaal op hun eigen manier, maar met hetzelfde doel. De bewoners en deelnemers een waardevolle dag geven. In 2021 ontwikkelden we een test om te ontdekken hoe iemand de zorg kleurt of kunt kleuren. Door 8 vragen te beantwoorden kun je de kleur van jouw zorghart ontdekken. Heb je de test nog niet gedaan? Of wil je de test nog eens maken? Ga dan naar www.amaliazorg.nl/doe-de-test.

Amaliazorg voor de tweede keer op rij één van de 10 best gewaardeerde verpleeghuizen van Nederland

Op Zorgkaart Nederland kunnen mensen waarderingen achterlaten over onder andere verpleeghuizen. Elk jaar maakt Zorgkaart Nederland een top 10 bekend van best gewaardeerde verpleeghuizen. Dit jaar hebben bijna 50 familieleden waarderingen achtergelaten over Amaliazorg. Stuk voor stuk prachtige waarderingen en uiteraard ook verbeterpunten die we oppakken. We zijn met een 8,9 gemiddeld gewaardeerd en daarmee in de Zorgkaart Nederland top 10 beland. Wij zijn ontzettend trots dat onze inzet gewaardeerd wordt. Bedankt!