Ligging / wonen in Asten

Hof van Blyussen is gevestigd in het klooster van de Missiezusters in het centrum van het dorp Asten. Het voormalige klooster is deels omgebouwd tot een modern en sfeervol woonzorgcentrum met echte aandacht voor de bewoners.

Het monumentale pand, omgeven door een grote prachtige tuin, draagt bij aan het bijzondere karakter van Amaliazorg, dat zich het beste laat omschrijven als warm en belevingsgericht. Dit warme karakter past ook bij de gemoedelijke sfeer van het dorp. Op locatie Hof van Bluyssen zijn veel mensen uit Asten en omgeving actief als vrijwilliger om als maatje leuke dingen te doen met de bewoners of om mee te helpen op de woongroepen. Amaliazorg biedt op deze locatie ook zorg aan de missiezusters van de congregatie Fransiscanessen. "De Dokterspraktijk" is als huisartsenpraktijk ook gehuisvest in het zorgcentrum.

Asten is in de regio bekent om het Museum Klok & Peel. Bewoners van Hof van Bluyssen kunnen dit museum gratis bezoeken dankzij de Stichting Vrienden van Hof van Bluyssen. In Asten is ook volop Brabantse gezelligheid met leuke terrasjes en cafés. Het centrum van Asten ligt op een steenworp afstand van Hof van Bluyssen.