Dagbesteding voor thuiswonende ouderen

Vindt u het moeilijk om uw dag op een goede manier in te vullen? Woont u alleen en komen de muren soms op u af? Wilt u af en toe uw partner of kinderen, die u deels verzorgen, wat meer ontlasten? Of komt u de deur niet meer zo makkelijk uit? In dat geval is de dagbesteding voor thuiswonende ouderen van Hof van Bluyssen in Asten misschien iets voor u. Het kan een welkome ondersteuning zijn voor u en /of uw partner / familie. Samen met ongeveer acht tot tien leeftijdsgenoten brengt u dan de dag op een gezellige en aangename manier door in een huiselijke omgeving. We zijn geen zorgboerderij, maar beschikken wel over dieren en een ruime tuin waar u heerlijk van kunt genieten. In de tuin werken of voor dieren zorgen kan, maar hoeft niet. We bieden voldoende andere activiteiten, voor elk wat wils. 

Wie zijn wij? 

Wij zijn een klein en gezellig team. Wij staan voor u klaar met een warm zorghart en bouwen aan een persoonlijke band met de deelnemers van de dagbesteding. Binnen een huiselijke en gemoedelijke sfeer bieden wij verschillende activiteiten aan. Dit alles afgestemd op de wensen, behoeftes en interesses van de deelnemer.  De persoonlijke wensen staan bij ons centraal. 

Wanneer?

Wij bieden dagbesteding aan maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur. De dag bestaat uit 2 dagdelen, van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers zijn vanaf één dagdeel, tot maximaal 10 dagdelen (5 hele dagen) per week welkom. Iedere dag heeft een vaste structuur waarin we gezamenlijke een maaltijd nuttigen. We streven naar het aanbieden van verschillende activiteiten in een ontspannen, rustige en veilige sfeer. U kunt ervoor kiezen om één of meerdere dagen per week bij ons te komen.  

Fijne en aangename dag

Samen met ongeveer acht tot tien leeftijdsgenoten brengt u de dag op een gezellige en aangename manier door in een huiselijke omgeving met aangrenzende patiotuin. ’s Middags wordt er gezamenlijk gegeten waarbij de keus aan u is of dit een warme of broodmaaltijd is. Vaste medewerkers en vrijwilligers begeleiden de dagbesteding. Ons uitgangspunt is dat het voor u een fijne en aangename dag is.

Activiteiten

We hebben een breed aanbod aan activiteiten. Van creatieve bezigheden, wandelen, gezelschapsspelen, bak-/kook activiteiten, geheugentraining, tuinieren, muziek tot aan een bewegingsactiviteiten. Maar ook gezellig samen koffiedrinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuin nodigt uit tot een dagelijkse wandeling, langs de dierenboerderij met kippen en konijnen. U geeft aan wat u leuk vindt en wij zorgen dat de activiteit passend is bij uw vraag. De activiteiten kunnen in groepsverband of individueel zodat het past bij u mogelijkheden en wensen. Dit alles zodat u een leuke dag hebt gehad.  

 • Creatief: Wanneer u behoefte heeft aan creativiteit dan zijn er meerdere mogelijkheden. Van schilderen tot kleien. Er zijn diverse  creatieve activiteiten mogelijk. We werken thema- en seizoensgebonden. Enkele voorbeelden hiervan zijn paasversiering, zomerkransen, schaapjes van klei en kerststukjes.
 • Koken en bakken: De geur van versgebakken cake ruik je op de gang. Samen maken we de heerlijkste appeltaarten en lekkere koekjes. We wassen samen groentes en snijden deze voor de soep die we tussen de middag eten. Door te proeven, door de geur en door het ophalen van oude familierecepten maakt het de sfeerbeleving compleet.  
 • Tuin: Rondom Hof van Bluyssen ligt een prachtige tuin met dierenboerderij waarvan deelnemers kunnen genieten. Of een heerlijke wandeling maken en de planten, bloemen, stuiken en bomen bewonderen. Ook is het mogelijk om in de tuin te werken.  Er ligt een terras waar we op zonnige dagen lekker van kunnen genieten. Het restaurant van Hof van Bluyssen grenst aan de tuin zodat we bij lekker weer buiten kunnen eten. 
 • Winkeltje: In Hof van Bluyssen is een winkeltje gevestigd waar we dagelijks boodschappen halen voor de dagbesteding. We maken samen een boodschappenlijst en halen daarna verschillende producten zoals brood, zuivelproducten en versnaperingen. De winkel is dagelijks open van 9.30 tot 11.30 uur. 

Voor wie?

Dagbesteding is er voor thuiswonende ouderen met dementie of voor ouderen die niet meer bij reguliere activiteiten in de gemeenschap kunnen aansluiten en het prettig vinden om de dag door te brengen met anderen. U vindt er gezelschap, begeleiding en activiteiten. Komt u de deur niet meer zo makkelijk uit?  Bent u op zoek naar gezelschap? In dat geval is de dagbesteding voor thuiswonende ouderen van Hof van Bluyssen in Asten iets voor u. Samen met anderen de dag doorbrengen. 

Kosten

Deelname aan de dagbesteding in Asten wordt vergoed met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke opvang (Wmo). Met een Wlz-indicatie betaalt u wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage via het CAK. Wordt uw deelname vergoed vanuit de Wmo, dan kan de gemeente een eigen bijdrage vragen. Een indicatie kan door uw mantelzorger, uw huisarts of eventueel uw casemanager of zorgconsulent worden aangevraagd. Ook zonder indicatie kunt u deelnemen. De kosten zijn dan voor uw eigen rekening. Het taxivervoer van en naar de dagbesteding kan via ons geregeld worden. Als u een indicatie CIZ heeft voor vervoer, krijgt u een vast bedrag vergoed.

De kosten van de broodmaaltijd zijn inbegrepen. Voor de warme maaltijd vragen we een vergoeding die via een maandelijkse incasso wordt geïnd. Incidenteel worden er nog extra kosten gemaakt, bijvoorbeeld wanneer er een uitstapje wordt gemaakt. Deze kosten zijn voor uw rekening, maar worden altijd vooraf overlegd.

Dagbesteding in het kort

 • dagbesteding op een bijzonder sfeervolle plek
 • één of meerdere dag(del)en per week
 • maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur
 • begeleiding door vaste medewerkers en vrijwilligers
 • gezamenlijke brood- of warme maaltijd tussen de middag
 • zinvolle activiteiten kunnen ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen
 • wordt vergoed met indicatie van het CIZ of de WMO (wel eigen bijdrage CAK)
 • taxivervoer, vast bedrag vergoed met indicatie van CIZ voor vervoer

Deelnemen of een kijkje komen nemen?

Wilt u hierover meer weten of een keer vrijblijvend komen kijken? Iedere vrijdagmiddag is er een inloop van 14.30 tot 15.30 uur of neem contact met ons op via 0499 365959 en vraag naar het cliëntservicebureau. Of vul het formulier in, dan nemen wij snel contact met u op.

U bent van harte welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken. Het is belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt. Wanneer u zich heeft aangemeld komen wij bij u op huisbezoek om kennis te maken en het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit doen we samen met u en uw familie of mantelzorger.

Vrijblijvend kennismaken met onze dagbesteding?

Iedere vrijdagmiddag is er een inloop van 14.30 tot 15.30 uur. U kunt zich melden bij de receptie, daar vraagt u naar de inloop van de dagbesteding en wij heten u welkom met een kopje koffie of thee. 

Ja, ik wil meer weten over de dagbesteding voor thuiswonende senioren

Velden met zijn verplicht

U gaat ons persoonsgegevens verstrekken. Hoe we hier mee omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Contact met familie en mantelzorgers

Wij hechten veel waarde aan een goed contact met uw familie en mantelzorgers in de thuissituatie. Uw mantelzorger of eerste contactpersoon kan altijd vóór en na de activiteiten vragen stellen aan een van onze medewerkers. Ook is er twee keer per jaar een overleg met uw mantelzorger / eerste contactpersoon en indien nodig met andere zorgverleners. Tenslotte bestaat altijd de mogelijkheid om tussendoor telefonisch of per mail met ons contact te zoeken als er vragen zijn.

Dagbesteding vergoed vanuit Wlz of Wmo?

Dagbesteding kan vanuit twee wetten vergoed worden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De aard van uw zorgbehoefte bepaalt vanuit welke wet u zorg krijgt. We leggen het in een notendop uit:

Dagactiviteiten voor thuiswonenden ouderen - Asten

Dagactiviteiten voor thuiswonenden ouderen - Asten