Een warm welkom bij Amaliazorg

Verhuizen naar een verpleeghuis of zorgcentrum is een ingrijpende gebeurtenis. U komt in een andere omgeving dan u thuis gewend bent en ontmoet veel nieuwe mensen. U kunt er echter van op aan dat wij er alles aan doen om uw leven kleur te geven. En dat u zoveel mogelijk uw leven kunt blijven leiden zoals u dat gewend bent. Ook als u tijdelijk bij ons komt wonen. Want wij willen dat u het naar uw zin heeft bij Amaliazorg. Dat geldt zowel voor u als voor uw familieleden, vrienden en bekenden.

Om u zowel voorafgaand aan uw verhuizing, als tijdens uw verblijf zo goed mogelijk te informeren, heeft u een informatiemap ontvangen. Hieronder kunt u de links vinden waarnaar verwezen wordt in de map.

Met wie krijgt u allemaal te maken?

 zorgcirkels_amaliazorg

Informatie

 Organisatie

Wet zorg en dwang

Wettelijke vertegenwoordiging

Voor de rol van vertegenwoordiger komt in eerste instantie een mentor of curator in aanmerking, als deze er niet is dan kan degene die door de cliënt schriftelijk gemachtigd is de rol vervullen. Als deze er ook niet is de echtgenoot/partner/levensgezel. Daarna een broer, zus, zoon, dochter of kleinkind. Als bijv. een kind de rol van vertegenwoordiger wil vervullen en er is ook bijv. een echtgenoot, dan kan dit alleen als de echtgenoot daarmee instemt. Meer informatie vindt u in de informatiemap of in de onderstaande brochure.

Verhuizing doorgeven

Financieel

Tips voor fijne bezoeken in de huiskamer

Alles naar uw zin?

Beeldbellen met uw naaste

Als u op vakantie bent of even niet kunt komen, dan kunt u beeldbellen met uw naaste. Wij gebruiken hiervoor Skype. U kunt de handleiding 'Starten met Skype' hier downloaden. Daarin staan van alle afdelingen ook de Skype-namen. Wilt u voordat u gaat Skypen wel even met de afdeling afstemmen wanneer dat het beste uitkomt. U kunt dat telefonisch of per mail doen. 

Activiteiten

  • De CRDL is heel geschikt om contact te krijgen met mensen met dementie die moeite hebben met communicatie. Het instrument is aanwezig bij Kempenhaeve en Hof van Bluyssen. In deze video legt collega Clasien uit hoe u deze kunt gebruiken. U kunt de collega's vragen waar u de CRDL kunt vinden. 
  • De Belevenistafel biedt spelletjes, muziek en herkenbare gespreksstof. De BelevenisTafel helpt bij het op gang brengen van een gesprek, door gespreksonderwerpen van vroeger aan te bieden. Er zijn diverse mogelijkheden. Collega Anouk legt u in deze video uit hoe u de BelevenisTafel kunt gebruiken. U kunt de BelevenisTafel vinden bij Kempenhaeve, Hof van Bluyssen en Van Haarenstaete.